To je to što me zanima!

Theophile više ni ne konkurira, Gorica dojmljiva protiv Dinama

Igor Jovićević danas nije računao na velik broj važnih mu igrača (Ademi, Dilaver, Gojak, Oršić, Kadzior, Stojanović...), pa je njegova momčad poražena od Gorice. Vrlo razigrane Gorice...
Vidi originalni članak

Gorica je u prijateljskoj utakmici svladala (3-2) Dinamo, pokazala kako su nogometaši Valdasa Dambrauskasa spremni za nastavak sezone. Za razliku od onih prvotimaca Igora Jovićevića (izuzev raspoloženog Petkovića) koji su danas dobili priliku. Strijelci u pobjedi Gorice bili su Suk, Ndiaye (još zapucao penal) i Golubickas, dok su 'modru čast' obranili Majer i Ćuže. 

Utakmica je, naravno, odigrana po 'novim mjerama' na stadionu nije bilo gledatelja, tu se našlo tek 10-ak predstavnika medija. Pričuvni igrači obje momčadi na početku su uz klupe sjedili sa zaštitnim maskama, ali i njih su vrlo brzo svi odbacili. Utakmica bez gledatelja ponudila nam je sliku i priliku onoga što nas sve očekuje u nastavku sezone. Tu se sada čuje svaka komunikacija između igrača, najglasniji su naravno - golmani.

- Heeeeej, što radite? Nemojte tu raditi bespotrebne prekršaje - vikao je vratar Gorice Kristijan Kahlina.

I kao da je znao. Mladi Babec neoprezno je u 20. minuti prekršajem na 18 metara zaustavio Majera, a Dinamova 'desetka' mu se 'zahvalila' prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca. Majer je zauvkao loptu preko 'živog zida' u gornji desni kut, Kahlina je bio nemoćan. Gorica se ipak nije predavala, već je u određenim fazama igre i dominirala terenom. Pa na koncu prvog dijela i izjednačila.

Bila je to jednostavna akcija gostiju. Kahlina je dugu loptu ispucao na lijevu stranu prema Čabraji, ovaj ju proslijedio do Dvornekovića, a njegov asist u mrežu je pospremio Suk. Svaka čast, bila je ovo prelijepa akcija Gorice. Istina, tu je mogao bolje reagirati i Josipović, ali Gorica je u tom periodu igre i zaslužila pogodak.

Dapače, gosti su početkom nastavka mogli i do vodstva. Moharrami je nepotrebno na rubu kaznenog prostora startao na Dvornekovića, sudac Pajač opravdano pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je Ndiaye, a Josipović samo nastavio sjajnu seriju obrana penala koju je započeo još u juniorskom ogledu protiv Bayerna. Hrvatski nogomet očigledno dobiva novog 'specijalista za penale'.

Gorica je igrala sjajno, a u zasluženo vodstvo iz još ljepše akcije gosti su kreirali u 61. minuti. U ovom je kontranapadu sudjelovalo nekoliko igrača (Babec, Dvorneković, Hamad, Ndiaye) Gorice, a na koncu je Josipovića prizemnim udarcem matirao Ndiaye. Bilo je to sve od onih pravih momčadi, Jovićević i Dambrauskas su brzo izmijenili cijele postave, na obje strane zaigrali su brojni klinci.

- Bila je ovo dobra utakmica, na kraju zaslužena pobjeda Gorice koja je igrala lepršavije. I mi smo imali dobrih perioda u igri, mogli biti i efikasniji, ali čestitam Gorici na pobjedi - rekao je trener Dinama.

Do kraja utakmice Gorica je povećala prednost, Mudrinski i Golubickas su izigrali obranu Dinama, a litavski nogometaš na koncu je iz blizine prevario Krkalića. I Zagrepčani su stigli do još jednog pogotka, Krizmanić je lijepo uposlio Ćužu koji efektno prebacuje Kahlinu.

Dinamo je u dva dana odradio dvije prijateljske utakmice (Osijek i Gorica), a oba puta izvan kadra ostao je Kevin Theophile. Koji je, navjerojatnije, već odradio posljednju utakmicu u dresu 'modrih'. Theophile nije ozlijeđen, trenira normalno, ali Igor Jovićević ga jednostavno nema u svojim mislima. Trener 'modrih'je protiv Osijeka i Gorice na stoperskim pozicijama koristio Dilavera, Gvardiola, Šutala, Franjića (ulazili su još Leš i Kim), jasno je da Theophilea više 'nema ni na mapi'.

Kevin Theophile više od pola godine odugovlači s potpisivanjem novog ugovora s Dinamom, na kraju ga očito neće ni potpisati. Prema posljednjim informacijama, Theophile je odbio novi ugovor (iako je već sve bilo usmeno dogovoreno), pa će ovoga ljeta i službeno napustiti Dinamo. A 'modri' će se okrenuti mladim snagama, ponajviše Jošku Gvardiolu...

Strijelci: 1:0 - Majer (20), 1:1 - Suk (39), 1-2 - Ndiaye (61), 1-3 - Golubickas (79), 2-3 - Ćuže (83). 
Dinamo (4-1-4-1): Josipović - Moharrami, Šutalo, Franjić, Leovac - Ni. Moro - Hajrović, Majer, Ivanušec, Marin - Petković (od 73. su igrali: Krkalić - Hrvoj, Leš, Kim, Jurišić - Burton - Ćuže, Krizmanić, Jularždija, Karrica - Šipoš; (od 90. Barišić)).
Gorica (4-2-3-1): Kahlina - Musa (od 84. Na. Moro), Steenvoorden (od 61. Jovičić), Krizmanić (od 61. Čelić), Čabraja - Babec (od 76, Maloča), Kalik (od 70. Maslowski) - Dvorneković (od 70. Gadže), Suk (od 61. Golubickas), Hamad (od 61. Šroler) - Ndiaye (od 61. Mudrinski).

I drugi hrvatski klubovi igrali su pripremne utakmice.

Polufinalisti Hrvatskog nogometnog kupa, Lokomotiva i Slaven Belupo tjedan dana su prije svog okršaja koji će se igrati u Koprivnici odigrali prijateljske pripremne utakmice, Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladala Varaždin sa 2-1, dok je Slaven Belupo u Koprivnici igrao 1-1 protiv Intera.

Pogotke za Lokomotivu postigli su Cokaj (4) i Tolić (90), dok je strijelac za Varaždin bio Obregon (55).

U Koprivnici je Slaven Belupo poveo golom Bogojevića (45), a poravnao je Zamouri (68). 

Slaven Belupo i Lokomotiva će sljedeće subote u Koprivnici igrati prvi polufinalni susret ovosezonskog Kupa, a bit će to ujedno i prva službena nkgometna utakmica u Hrvatskoj nakon prekida uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Pobjednik će se plasirati u finale u kojemu će 1. kolovoza u Šibeniku igrati protiv pobjendika drugog polufinala u kojemu će se 31. svibnja igrati Rijeka - Osijek.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • papilon100 24.05.2020.

    Da sam trener Dinamo Majer bi bio osisan na celavo i moro trenirat svaki puta dva puna vise nego ostali panjevi.

  • ZG U SRCU 24.05.2020.

    Zanima me stav BBB. Kad je David Mataja dal gol za Mnk Uspinjaču protiv Futsal Dinama, vrijeđali su ga na nacionalnoj osnovi!! Kak će sada prihvatiti trenera Jovičevića ako su oni toliki moralisti?!

  • ZG U SRCU 24.05.2020.

    Niš od Dinama pod vodstvom Jovičevića. Neuvjerljivi su,oba dva,al zato je Mamić VJERODOSTOJAN!

Komentiraj...
Vidi sve komentare