To je to što me zanima!

Thorpe ne isključuje mogući povratak na OI u Londonu!

Ian Thorpe, zvani ''torpedo'', bio je vladar bazena u svoje doba. Osvojio je pet zlatnih olimpijskih medalja, tri u Sydneyju 2000. godine, još dvije u Ateni četiri god. kasnije
Vidi originalni članak

Veliki umirovljeni 28-godišnji australski plivač Ian Thorpe, koji se umirovio još 2006. godine, ne isključuje mogućnost povratka natjecateljskom plivanju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine...

- Daleko je još London. Thorpe ponovno uživa u plivanju, nikada ne recite nikad - rekao je, između ostalog, Thorpeov menadžer Dave Flaskas.

- Kako bi uopće stekao pravo nastupa u Londonu, Thorpe bi se u sljedećih šest do osam tjedana morao podvrgnuti testiranjima na doping, što bi mu omogućilo nastup u australskim kvalifikacijama u zimi sljedeće godine. Ian trenutno samo uživa u plivačkim treninzima, vidjet ćemo kamo će ga to odvesti. Trenira sam, problemi koje je imao s ramenom su sada iza njega, ali još uvijek je on daleko od natjecateljskog plivanja - dodao je Flaskas.

Izjavu za Sunday Telegraph ponudio je i sam plivački velikan.

- Ja, zapravo, nikada nisam niti prestao trenirati, jedino što u zadnje vrijeme treniram intenzivnije, te uživam u činjenici da ulazim u formu - rekao je Thorpe.

Flaskas tvrdi da je primarni razlog intenzivnijih Thorpeovih treninga njegova želja da održava dobru fizičku spremu, kako bi što lakše podnosio svoja mnogobrojna i dugotrajna putovanja u sklopu trenutne zanimacije. Thorpe je, naime, ambasador Svjetskog ekonomskog foruma.

- Često putuje u Japan, upravo se vratio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, održao je govor u Chicagu. Njegov je život trenutno izvan sporta, a važno mu je da održava dobru kondiciju zbog stalnih putovanja - kaže menadžer.

Ian Thorpe, zvani ''torpedo'', bio je vladar bazena u svoje doba. Osvojio je pet zlatnih olimpijskih medalja, tri u Sydneyju 2000. godine (400 slobodno, štafeta 4x100 slobodno, štafeta 4x200 slobodno), još dvije u Ateni četiri godine kasnije (200 i 400 slobodno). Uz pet zlatnih, ima još tri srebrne i jednu brončanu olimpijsku medalju. Osvojio je 11 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima tijekom karijere, te postavio 13 svjetskih rekorda.

Njegov povratak na Igrama u Londonu bio bi svakako zanimljiv.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare