To je to što me zanima!

Tie-break u Ivinoj službi: Preko Nijemca u polufinale

Ivo Karlović je pobijedio Philippa Kohlschreibera 7-6, 7-6 u četvrtfinalu turnira u Cincinnatiju. Za finale će igrati protiv Britanca Andyja Murraya
Vidi originalni članak

Sat i 44 minute na terenu je proveo Ivo Karlović u borbi za polufinale jakog turnira u Cincinnatiju. Pouzdao se u provjerenu taktiku - lupaj servise i čekaj tie-break. Dočekao ga je dvaput i oba puta bio bolji od njemačkog tenisača. U cijelom meču pojavila se samo jedna prilika za obrat, a dobio ju je Karlović. Nije ju uspio iskoristiti, ali na kraju nije ni važno.
U prvom setu ni Karlović ni Kohlschreiber nisu protivniku ponudili priliku za break. Obojica su čvrsto držala svoj servis, iako je bolje djelovao Ivo. Imao je bolji postotak prvog servisa, a i ispalio je devet aseva više (13-4). U tie-breaku nije bilo lako, ali uspio je najviši igrač na Touru sa 8-6 u trinaestoj igri uzeti set.
U drugom su setu Karlovićevi servisi za Kohlschreibera bili još i veća enigma. Pogađao je fenomenalnih 80 % prvih servisa, pogodio 11 aseva, niti jednom nije napravio dvostruku pogrešku. Dobro je servirao i Nijemac, pa je i ovaj set otišao u tie-breka. Ivo je u njemu imao 4-2 i servis, no nije iskoristio prednost. Ali zato je uzeo iduća četiri poena i otišao u polufinale.
Karlović nikada nije uspio pobijediti Škota Andya Murraya, svog idućeg protivnika na turnira kojeg će pamtiti po pobjedi nad Federerom. Igrali su dvaput, u San Joseu lani i u Indian Wellsu ove godine. Murray je oba puta slavio u tri seta, no oba je puta bilo vrlo neizvjesno. Valjda je vrijeme i za jednu Ivinu pobjedu, ovo je očito dobar tjedan...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nogometas05 02.08.2008.

    Kad je on ikoga pomeo-sve u 2 tie breaka ili u 3 seta..dajte molim vas...

  • Ivan92 02.08.2008.

    Bravo Ivo samo tako nastavi možeš sada i ovog Murrya pomest!! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare