To je to što me zanima!

Tko god bude na čelu HNS-a, on će biti njegova desna ruka

Neki krugovi u HNS-u vidjeli su direktora Dinama Tomislava Svetinu čak i u ulozi predsjednika saveza, no on zasad nema takve ambicije. No bit će dopredsjednik, ostao Šuker ili došao Kustić...
Vidi originalni članak

Skupština Zagrebačkog nogometnog saveza u petak je redovita, mandat predsjednika Damira Vrbanovića i izabranih delegata traje do kraja iduće godine. Tomislav Svetina tako još neće postati prvi čovjek nogometnog saveza u glavnom gradu. Umjesto toga, Dinamov direktor uskoro bi mogao postati jedan od glavnih ljudi nogometnog saveza na državnoj razini.

Iz nekih krugova navodno su vidjeli Svetinu i kao budućeg predsjednika HNS-a. Nagovarali su ga na kandidaturu, ali on u ovom trenutku nema takve ambicije. Ostat će direktor Dinama, a uz tu bi dužnost trebao biti i dopredsjednik HNS-a.

Zasad se u javnosti kao kandidati za predsjednika saveza pojavljuju tri imena - ono aktualnog predsjednika Davora Šukera, Marijana Kustića iz HDZ-a te Darija Šimića. Objektivno, u ovom trenutku Šimić vjerojatno ima najmanje šansi. Naravno, ako se uopće i kandidira. Šukera bi kao svojega kandidata trebao predložiti ZNS. Ako ga ne predloži, jasno je kako je Šuker već “bivši”, ali izvori bliski čelnim ljudima ZNS-a tvrde kako se sadašnji predsjednik ipak ne treba tresti.

Trebao bi dobiti podršku da krene po novi mandat, ali sve je jasnije kako Šuker ima sve jaču oporbu unutar vlastitih redova, u izvršnom odboru HNS-a. Marijan Kustić, saborski zastupnik HDZ-a, u srpnju je s još četvoricom članova izvršnog odbora dao ostavku. Službeno su otišli zbog Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Sva petorica su redom HDZ-ovci i to je bila prva poruka Šukeru. Drugu je dolaskom na utakmicu s Grčkom poslao premijer Andrej Plenković. Šuker očito više nije izbor vladajuće stranke. Skupština HNS-a je u prosincu. Svetina bi trebao biti dopresjednik u oba slučaja, bio novi predsjednik Kustić ili Šuker. Direktor Dinama u ovom trenutku očito jako dobro kotira.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Josip Joe Milovich 16.11.2017.

    Šuker ili hadezeovski uhljeb. Kakav izbor :/

  • RobertC 16.11.2017.

    Ne kužim kako ce biti???? Pa el nemaju neki izbori i tak to di se bira neko za nekakvu funkciju?

  • kakogod 16.11.2017.

    Ma o čemu ti, Bevando?!? :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare