To je to što me zanima!

To mogu samo Kenijci: Mišići na nogama idu im - vodoravno!

Stvar je vrlo posebna čemu svjedoči i tweet Rossa Tuckera, čovjeku koji piše za Science of sport. On kaže da nikad nije vidio ništa slično. Mora da je to neka kenijska stvar
Vidi originalni članak

Geoffrey Kirui osvojio je 121. Bostonski maraton, a po dobrom starom maratonskom običaju dominirali su - Afrikanci. Točnije, ovog puta to je bio Kenijac.

24- godišnjak je pobijedio ispred Amerikanca Galena Ruppa s vremenom od 2:09.37. Svaka čast na uspjehu, tu nema pogovora. No, jedan detalj zapeo je fotoreporterima i sportskoj javnosti - linije na njegovim kvadricepsima.

Inače bi kod maratonaca očekivali savršeno isklesane noge. Ne baš u potpunosti ovako, ali otprilike.

Kirui i njegov sunarodnjak Eliud Kipchoge, čovjek koji je osvojio maraton na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, imaju isto definirane mišiće. Stvar je vrlo posebna čemu svjedoči i tweet koji smo gore objavili. Riječ je o Rossu Tuckeru, čovjeku koji piše za Science of sport, koji kaže da nikad nije vidio ništa slično.

Mora da je ovo neka kenijska interna stvar.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • trbuhozborac_1 07.06.2017.

    Mišići na nogama ne izgledaju tako, jer oblik mišića nemože prirodno biti takav. Očito vežu oko noge neko remenje koje im prisilno formira tako izrezbarene mišiće, jer su vjerovatno shvatili da se takav mišić manje umara, odnosno da se brže regenerira ili nešto slično.

  • It's kišing 20.04.2017.

    To su otisci od gradela... Kad rostiljaju zapale vatricu na nogama i udri

  • simunicevdom 19.04.2017.

    Dobiju batine prije trcanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare