To je to što me zanima!

To su utakmice, utrke i mečevi za koje se živi...

Svaki sportski fanatik morao bi makar jedanput u životu vidjeti argentinski derbi River Plate - Boca Juniors i još barem 49 događaja
Vidi originalni članak

Najveći argentinski derbi Boca Juniors - River Plate najvažniji je sportski događaj koji morate vidjeti prije nego što umrete prema odabiru britanskog The Observera.
Kad igraju dva najveća kluba iz Buenos Airesa, u kojem je više registriranih nogometnih klubova nego u bilo kojem drugom gradu na svijetu, najmanje je bitno tko je koji na tablici. To je najveći derbi na svijetu, piše Observer.
Na broju dva je staza Formule 1 u Monte Carlu kojom bi se svaki sportski fanatik morao provozati makar jedanput u životu.
Navodno su mjesta za Amen Corner, uokolo 11, 12 i 13. rupe na golferskom US Openu, također stvar prestiža. Tamo se odlučuje o pobjedniku.
Zanimljivo je da se ulaznice ne prodaju samo za taj dio pa gledatelji od jutra čekaju pred glavnim ulazom i kad se vrata otvore, u brzom hodu sprintaju ka 11. rupi - jer trčanje nije dopušteno.
Svaki ljubitelj sporta morao bi barem jedanput u životu odgledati teniski meč na središnjem terenu Wimbledona, uživo vidjeti atletski finale olimpijskih igara na 100 metara, spustiti se na skijama niz stazu Hahnenkamm u Kitzbuehelu, vidjeti barem jedan boksački meč u Madison Square Gardenu, pogledati meč kriketa na Melbourne Cricket Groundu...

MASOVNI NOGOMET U ŠKOTSKOJ
U škotskom Kirkwallu svake godine se na Božić igra masovni nogomet - utakmica u kojoj oko 250 “Uppiesa” (mještana koji žive sjeverno od katedrale) igra protiv 250 “Dooniesa”. “Uppiesima” je gol zid na jugu grada, a “Dooniesima” voda u zaljevu.

10 NAJVAŽNIJIH
1. Derbi Boca Juniors - River Plate
2. Formula 1 - Monte Carlo 
3. Golf - US Masters 
4. Tenis - Wimbledon 
5. OI - Finale na 100 metara  
6. Skijanje - Kitzbuehel 
7. Boks - Madison Square Garden
8. Kriket - Melbourne cricket ground
9. Masovni nogomet - Kirkwall
10. Skeleton - St. Moritz

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare