To je to što me zanima!

Tomašević otkrio kad će krenuti obnova Kranjčevićeve: Mijenjat će Maksimir dok se bude gradio

Razgovori oko Maksimira u završnoj su fazi. Triput ćemo povećati kapacitet Kranjčevićeve da bi mu bila zamjena, rekao je zagrebački gradonačelnik
Vidi originalni članak

Gradnja novog Dinamova stadiona, kao i onog 'nacionalnog' i dalje nije u potpunosti jasna. Pojavljuju se naznake pomaka, 'vatreni' će tako dobiti kamp u Velikoj Gorici, a 'modri' bi kroz nekoliko godina trebali Maksimir vidjeti u novom ruhu. No, za to se treba početi raditi, ali i pronaći adekvatna zamjena za vrijeme renovacije stadiona. 

A zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević o tome je progovorio u emisiji 'RTL Direkt'. Osvrnuo se čelni čovjek hrvatske metropole na situaciju sa stadionom Dinama, ali i sa Kranjčevićevom, stadionom na kojem bi iduće sezone trebali igrati Lokomotiva i Rudeš, a izgleda da bismo tamo mogli gledati i 'modre'.

POGLEDAJTE VIDEO: Nova Kranjčevićeva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vode se razgovori s Vladom i sa Zagrebačkom nadbiskupijom. U završnoj su fazi da se riješi imovinsko-pravno pitanje. Mi paralelno s tim pripremamo urbanistički natječaj, vjerujem do kraja godine će krenuti i proširenje Kranjčevićeve jer ćemo tri puta povećati kapacitet tog stadiona da bi on bio zamjenski kad se Maksimir gradi - objasnio je.

Dinamo bi negdje trebao igrati i europske susrete, a aktualni kapacitet Kranjčevićeve je 4000 mjesta što bi značilo da se po Uefinim kriterijima za međunarodne utakmice mora nadograditi za još toliko. A prema planovima, stadion bi nakon dogradnje trebao imati 12.000 mjesta.

ZELENA KRANJČEVIĆEVA Ovako će izgledati novi stadion na kojem će igrati Dinamo. Grad kaže: Završetak u godinu dana

Navodno bi gradnja trebala početi u drugoj polovici ove godine i završiti se unutar godinu dana. Pitanje je koliko je to izvedivo, ali i daje odgovor na pitanje koliko bi Dinamo mogao čekati na nešto novo...

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Dinamo Futsal Sampion 08.06.2023.

    Ajmo novi Maksimir !

  • zašto se mrzite 03.06.2023.

    Lažu kao i uvijek.

  • Kike ZG 26.05.2023.

    Lijepo zgleda..

Komentiraj...
Vidi sve komentare