To je to što me zanima!

Tomić dobiva stopera, dolazi srpski reprezentativac Čestić

Sava Arangel Čestić (20) rođen je u Njemačkoj, između Srbije i Njemačke odabrao je igrati za Srbiju pa prošle godine, nakon nastupa za mladu, dobio i dva poziva Piksija Stojkovića u A reprezentaciju
Vidi originalni članak

Nakon dva Dalmatinca i jednog Afrikanca, tri mladića pred kojima je vrijeme dokazivanja među juniorima ili na posudbama, Rijeka je pred dovođenjem prvog ozbiljnog zimskog pojačanja.

Već na pripreme u Umag u ponedjeljak bi s ostatkom 'bijele' momčadi mogao otići 1,92 m visoki stoper Sava Arangel Čestić (20), dečko rođen u Njemačkoj u kojoj je proveo cijelu karijeru, između Srbije i Njemačke odabrao igrati za Srbiju pa prošle godine, nakon nastupa u mladoj, dobio i dva poziva u srpsku A reprezentaciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Riječko slavlje u Maksimiru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čestić je igrao za Offenbach, Schalke i Köln s kojim mu je ove zime istekao ugovor pa će na Rujevicu doći kao slobodan igrač. Tražili su ga Verona, Greuther Fürth i Hansa Rostock, ali Robert Palikuča i Rijeka reagirali su ranije i konkretnije od konkurencije pa bi Goran Tomić u vrlo ranoj fazi priprema trebao dobiti toliko željeno stopersko pojačanje.

Čestić nije posebno dobro poznat hrvatskoj nogometnoj javnosti no Rijeka ga je duže pratila i procjena je struke kako je u pitanju mladi igrač koji bi s Antonom Krešićem napokon trebao Tomiću omogućiti da bez straha od propuha u obrani češće zaigra u svojih omiljenih 4-2-3-1, sa Harisom Vučkićem na 'desetki', majstorom koji će sada proći pune pripreme s Rijekom i početi raditi daleko veću razliku u riječku korist na HNL travnjacima.

DUJE & MARINO Dalmatinski talenti: Rijeka ima najbolje uvjete za mlade igrače

Čestić je produkt bundesligaškog mentaliteta u školovanju igrača, a sama činjenica da ga je veliki 'Piksi' Stojković dvaput zvao u seniorsku reprezentaciju već je sama po sebi velika ilustracija kvalitete stopera koji bi se za koji dan u Umagu trebao priključiti novim suigračima.

Palikuča i Antonini Čulina 'tutta forza' rade na još dva pojačanja. Obranu će ove zime kompletirati i dovođenjem jednog desnog braniča čije ime još nije 'za javnu uporabu', a žestoko se vode pregovori i o angažmanu još jednog 'fajtera' u veznom redu, igrača sličnog Lindonu Selahiju, čime bi blok ispred Labrovića/Zlomislića napokon trebao biti takav da Rijeka postane momčad s istinskom ravnotežom u igri.

REPORT S KVARNERA Palikuča: Stvaramo još mlađu i jaču Rijeku, smanjujemo kadar, najprije prodaja onda kupovina

Sve to, naravno, ne znači da će stručnom stožeru i igračima uprava na leđa natovariti imperativ osvajanja naslova u konkurenciji klubova koji troše duplo ili pet puta više u odnosu na 'bijele', ali sve je jasnije kako će Rijeka (bez plaćanja odšteta i potpisivanja astronomskih ugovora) na proljeće biti - bolja i jača momčad u odnosu na jesenski dio sezone. Koji je završila na trodiobi prvog mjesta i plasmanom u polufinale kupa!

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Trump Jong Un 08.01.2022.

    Ljubo Čestić Rojs 😆

  • Trump Jong Un 08.01.2022.

    Super mi je to što sve više mladih srpskih igrača dolaze u HNL, ja bi zakonom da prvo zaigraju 6mj za "Hrvatski Dragovoljac" a kad se priviknu za neku drugu momčad

  • Janka Puszta 08.01.2022.

    Dosta ti servina dolazi u Rijeku. Ima li tu kakva poveznica?

Komentiraj...
Vidi sve komentare