To je to što me zanima!

Toni u Kući slavnih: Čast je biti uz bok Raziji i Dušanu Ivkoviću

U KUĆI SLAVNIH Legendarni hrvatski košarkaš, Splićanin Toni Kukoč (48), ući će u Fibin Hall of Fame 30. rujna na ceremoniji u Ženevi. Sljedeći je korak Kuća slavnih NBA lige
Vidi originalni članak

Pogledao sam dopis koji su mi iz Fibe poslali i na njemu popis što sam sve osvojio. Ima se tu šta čitat po' ure... Nije malo, nasmijao se Toni Kukoč (48), kojeg je Fiba uvrstila u Kuću slavnih.

Vijest ga je zatekla u Chicagu, gdje radi kao savjetnik Bullsa.

- Ne mogu reći da sam baš toliko iznenađen izborom koliko počašćen. Stvarno je velika čast biti izabran među najbolje od najboljih. Nakon 20 godina košarkaške karijere ovo je šlag na tortu, završna potvrda svega što sam na parketu napravio - kazao je Kukoč, a na primjedbu kako još može biti izabran i u NBA Hall of Fame dodao je:

- Da, ali ovo je ipak nešto posebno. Ipak je u pitanju cijeli svijet, ne samo oni koji su dali doprinos NBA ligi. Ovo je bio preduvjet, ne vjerujem da bih ikad ušao u NBA Hall of Fame da me nisu izabrali u Fibin.

A u Hall of Fame u Springfieldu ulaze samo rijetki, najveći...

- Bit će što bude, normalno da se nadam i da bih volio da me izaberu, to bi bio vrh vrhova, ali nisam opterećen, ja sam svoje napravio u 20 godina na parketima, a je li to dovoljno ili ne, ne znam. Ne bih pričao o tome, ako bude - bude, ako ne, opet dobro. Imam se čega sjećati...

Uz Kukoča, u Fibinu Kuću slavnih ulazi i čuveni Dream Team iz 1992., ali i Mickey Berkowitz, Pero Cameron, Razija Mujanović i Valdis Valters te trener Dušan Ivković.

- Sve su to velika imena, većina iz moje generacije. Počašćen sam što ću se naći u tom biranom društvu, posebno jer je Dream Team također dio ove generacije. To je najveća momčad koja se ikad okupila, ne samo košarkška nego u povijesti sporta uopće. Imao sam čast igrati finale u Barceloni protiv njih, sad imam čast biti uvršten u Kuću slavnih s njima.

Službena svečanost primanja u Kuću slavih u Ženevi bit će 30. rujna.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • skembaxxl 28.08.2017.

    Toni je legenda,ali meni je posebno drago zbog Pere Camerona,on je anonimni kralj basketa

  • 28.08.2017.

    legenda

  • bellator 27.08.2017.

    legendarni pink panther,jedan od boljih europskih košarkaša,u nba tek malo bolji od prosjeka i to da mu nije bilo Jacksona ,Jordana i Pippena ni to nebi ostvario,imao je potencijala i maštovitost u igri ali i labilan karakter preležeran i nenametljiv stav,mada visok nije bio robustne građe, protiv Malonea ,Kempa,Granta i sličnih krila nije imao šta tražiti,vidilo se kako su ga Jordan i Pippen čuvali na olimpijadi 1992 u Barceloni nije mogao ništa protiv njih postigao 4 koša!

Komentiraj...
Vidi sve komentare