To je to što me zanima!

Toplaku otkaz! Naslijedit će ga reprezentativac Jugoslavije...

Zaprešićki Inter gotovo je pet godina imao istog trenera, nakon prvog dijela sezone držao je osmo mjesto i nije bio u zoni ispadanja, a uprava je onda nenadano odlučila potjerati Samira Toplaka
Vidi originalni članak

Čovjek s najduljim trenerskim stažem u povijesti HNL-a, pet godina i devet mjeseci, Samir Toplak (49), više nije na klupi Intera! Odlučio je to izvršni odbor na subotnjoj sjednici, a klub službeno objavio na internetskim stranicama.

Inter je nakon prvog dijela sezone na osmom mjestu ljestvice s 13 bodova iz 19 utakmica i bodom ispred dvojca na dnu, Istre i Varaždina. Čini se da je to bila kap koja je prelila čašu strpljenja uprave.

Osim trenera, u Interu će doći do promjena i na drugim pozicijama, no o tome će više biti riječi na konferenciji za medije u ponedjeljak, za kad je zakazano i okupljanje momčadi.

Toplaka će naslijediti bivši nogometaš Dinama i reprezentacije Jugoslavije Željko Petrović (54), čovjek koji ima reference kao pomoćnik Avramu Grantu i Dicku Advocaatu. Nekadašnji desni bek rođen je u Niškiću u Crnoj Gori. Preko Budućnosti probio se do Dinama gdje je igrao jednu sezonu, od 1990. do 1991.

Iz Maksimira se Petrović prodao u Sevillu u paketu s Davorom Šukerom, a onda je imao epizodu u Nizozemskoj - Den Bosch, RKC Walwijk pa veliki PSV. Japanski Urawa Redsi bila su mu sljedeća stanica, karijeru je završio u RKC-u.

Osam je godina bio jugoslavenski reprezentativac i skupio 18 nastupa. Igrao je i na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998.

Trenersku karijeru počeo je u Boavisti 2006. kao samostalni trener, a potom je vodio i RKC Waalwijk. Ima staž i u HSV-u, West Hamu, Urawa Red Diamondsima, Anžiju, Al-Shaabu, bio je pomoćnik Srbije, u Sunderlandu, vodio ADO Den Haag, bio pomoćnik u Utrechtu, a posljednja dva posla su mu bugarski Botev Plovdiv i indonezijski Badak Lampung.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Exterminator 05.01.2020.

    Kao stručni komentator moram reći da me baš boli kiki za Inter iz Zaprešića

  • 04.01.2020.

    Recept od Hajduka,,,momčad 0 bodova ali jbg,,,HNL je ipak to

  • leona-lea 04.01.2020.

    Ma koji naslov, reprezentativac Jugoslavije , zemlje koja ne postoji više od 30 godina. A koliko je naših vrhunskih sportaša koji su nastupali kao reprezentativci Jugoslavije. Čemu to??

Komentiraj...
Vidi sve komentare