To je to što me zanima!

Torcida poručila HDZ-u: Želite li prsluke? Vrijeme je odluke...

"Maknite nas sa tribine, ostaju vam ulice, vrijeme je odluke, želite li prsluke?!", stoji na transparentu koji je Torcida raširila ispred središta HDZ-a u Splitu točno u 19:50, dan prije derbija na Maksimiru...
Vidi originalni članak

Desetci pripadnika Torcide su u četvrtak u 19.50 u Sinjskoj ulici u Splitu, noć uoči derbija s Dinamom na Maksimiru, pred zgradom HDZ-a pokazali veliki transparent na kojem stoji: 

"Maknite nas sa tribine, ostaju vam ulice, vrijeme je odluke, želite li prsluke?!"

Ovo je bila reakcija Hajdukovih navijača na Prijedlog zakona o sprečavanju nereda na sportskim borilištima (poznatiji kao Zakon o navijačima) koji je nedavno pušten u javno savjetovanje.

Predlaže se tako kažnjavanje navijača koji na stadionu nose pokrivala za glavu, što bi mogli biti i navijački šalovi. Kažnjavali bi se novčanim kaznama ili čak zatvorom ukoliko navijači imaju više od 0,5 promila alkohola u krvi. Isto bi ih moglo zateći ukoliko budu pjevali pjesme koje potiču nasilje.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, u trenutku dolaska policije, navijači su se razišli.

Sličnu su poruku poslali i Dinamovi navijači kada su na Maksimiru raširili transparent sa stihovima pjesme Haustora 'Šal od svile'.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • New Zg 22.11.2019.

    Bravo za Torcidu! Podrška iz Zagreba!

  • Syrian 22.11.2019.

    Ovo bi bila svjetska atrakcija. Francuzi imaju žute prsluke, a mi bi imali bile, narkomanske. Oni se u Francuskoj bore za boljitak čitave zemlje, za socijalna prava, a ovi naši bi se borili za prava narkomana, uličara, klošara i alkoholičara da budu iznad zakona.

  • Fortuna1895! 22.11.2019.

    Sloboda navijačima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare