To je to što me zanima!

Totalna ludnica: Messijev dres rasprodan, zarada 40 mil. eura!

Ruke zadovoljno trlja i Michael Jordan, čiji je Jordan Brand pod okriljem Nikea glavni partner pariške momčadi pa će i on zaraditi poneki milijun od prodaje
Vidi originalni članak

U prvih sedam minuta otkako je dres Lionela Messija pušten u online prodaju PSG je prodao nevjerojatnih 150 tisuća primjeraka. A u idućih 20-ak minuta navijači diljem svijeta ispraznili su skladište i pokupovali još 100 tisuća dresova!

POGLEDAJTE VIDEO: Messi u Parizu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I to onaj s Messijevim prezimenom i brojem 30, kojeg je kao klinac nosio u Barceloni. Po cijeni od 158 eura, koliko je stajalo na službenoj stranici pariškog kluba prodano ih je najviše dok su otišli i svi oni po cijeni od 165 eura. Ti su, pak, uz Messijevo prezime i broj uključivali i službene 'patcheve' na rukavima.

Dakle, prosječna cijena Messijevog dresa bila je otprilike 160 eura i na brojku od 250 tisuća dresova zarada iznosi oko 40 milijuna eura. PSG od prodaje ima pravo na 20-30 posto što znači da su Parižani zaradili između 8 i 10 milijuna eura.

Ruke zadovoljno trlja i Michael Jordan, čiji je Jordan Brand pod okriljem Nikea glavni partner pariške momčadi pa će i on zaraditi poneki milijun od prodaje.

Kako sada stvari stoje, na PSG-ovoj stranici dostupne su samo dječje i ženske verzije dresova. No nema sumnje kako će PSG ubrzo pustiti novu zalihu dok bi Messi, ako se ovako nastavi, mogao postati apsolutni rekorder u brzini rasprodanih dresova.

U službenim dućanima PSG-a još njegovi dresovi su još uvijek dostupni. Marca navodi kako se na licu mjesta prodaju za oko 115 eura, no još nema službenih brojki, kao kod online prodaje, koliko ih je ustvari kupljeno.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • negoidiz 13.08.2021.

    ovo je već za rubliku s onu stranu pameti...

  • NIKE 13.08.2021.

    Ne znam što se čudite ? Do prije 70ak godina ljude ste mogli nagovoriti na svjetski rat, na borbu protiv tamo nekoga nepoznatog. Danas ste uspjeli uvjeriti ljude u pandemiju tako što ste gripu pretvorili u prehladu hahaha. Pa Rockefelleri, Rotschildi i slične utjecajne obitelji se valjaju od smijeha (po mogućnosti po tapisonu).

  • 13.08.2021.

    Pa naravno da je on dosao u Pariz radi slave...Psg je slavni klub inace...haha...ko zna bi li imao igdje dalje u nekoj jacoj ligi neku minutazu....ovdje ce sigurno igrati a pred vazne utakmice odmarati.Jbg takav je to sport na kraju.....nema slave...toliko je para zaradio i na kraju samo "money,money,money"

Komentiraj...
Vidi sve komentare