To je to što me zanima!

Tottenham dao otkaz Mourinhu!

Tottenham se zahvalio Mourinhu samo šest dana prije finala Liga kupa protiv Manchester Cityja, a Portugalac je ostavio klub na sedmom mjestu Premier lige, dok ga je iz Europske lige izbacio zagrebački Dinamo
Vidi originalni članak

Jose Mourinho (58) više nije trener Tottenhama! Vijest je potvrdio i sam klub, samo nekoliko sati nakon što je potvrđeno osnivanje Europske superlige u kojoj će igrati i Tottenham.

Engleski se klub zahvalio Mourinhu i njegovom stožeru samo šest dana prije finala Liga kupa protiv Manchester Cityja. Finala su upravo njegovo područje budući da je od 2003. slavio u njih 11 od 13.

Jose i njegovi suradnici prošli su s nama jedan od najizazovnijih perioda u klubu. On je istinski profesionalac i uživao sam surađivati s njim i žao mi je da stvari nisu funkcionirale kako smo predvidjeli. Uvijek će biti dobrodošao ovdje i hvala mu na svemu - poručio je predsjednik Daniel Levy.

Portugalac je ostavio klub na sedmom mjestu Premier lige, dok ga je iz Europske lige izbacio zagrebački Dinamo. U prijevodu, to je još jedna slaba sezona za klub koji ima takvu koncentraciju kvalitete.

Ukupno je vodio 86 utakmica, zadnju u petak u remiju kod Evertona (2-2), a pobijedio u njih 46 u ukupno 17 mjeseci na klupi na koju je stigao u studenom 2019. umjesto Mauricija Pochettina. Tada je potpisao ugovor do 2023. godine.

U prvoj sezoni Mourinho je osvojio šesto mjesto s Tottenhamom i ispao u osmini finala Lige prvaka od Leipziga, dok je u drugoj zasad još skromniji, a posebno je sve navijače zaboljelo ispadanje u osmini finala Europske lige od Dinama. S 13 poraza u 2020./2021. nikad nije bio lošiji u trenerskoj karijeri u kojoj mu je ovo na "Otoku" već treći otkaz. Dvaput ga se riješio Chelsea i jednom Manchester United.

Vođenje prve momčadi zasad će preuzeti Ryan Mason (29), bivši igrač Spursa koji je radio u klupskoj akademiji, a kao favorit među engleskim medijima za Mourinhova nasljednika spominje se Julian Nagelsmann.

Klikni OVDJE za Oriđiđi Videoteku!

Idi na 24sata

Komentari 114

  • Ivan Spahić 20.04.2021.

    Dođi brate u Dinamo.

  • nino58 20.04.2021.

    jeh da, bas ce ih preuzet Julian Niegelsman.. Koje gluposti, pa nece Julian s konja na magarca..

  • noelsz 19.04.2021.

    Izgleda da dolazi Sarri na Mourinhovo mjesto

Komentiraj...
Vidi sve komentare