To je to što me zanima!

Tour de France prvi put u svojoj povijesti neće završiti u Parizu

Razlog pomicanja završetka "Toura" iz Pariza u 2024. godini je taj što će glavni grad Francuske toga ljeta biti domaćin Olimpijskih igara
Vidi originalni članak

Najveća svjetska biciklistička utrka, "Tour de France" 2024. godine po prvi out u svojoj 120-godišnjoj povijesti neće završiti u Parizu, već u Nici, službeno je potvrdio gradonačelnik tog grada na Azurnoj obali u četvrtak.

"Prilično sam emocionalan jer mogu objaviti kako će Nica ugostiti posljednju etapu 'Tour de Francea' 2024", kazao je Christian Estrosi.

Razlog pomicanja završetka "Toura" iz Pariza u 2024. godini je taj što će glavni grad Francuske toga ljeta biti domaćin Olimpijskih igara, pa će Elizejske poljane, gdje "Tour" tradicionalno završava od 1975. godine, biti prenamijenjene zbog OI.

Direktor "Toura" Christian Prudhomme dodao je kako će posljednja etapa utrke 2024. godine biti kronometar, a posljednji put to se dogodilo još 1989. godine, kada je Amerikanac Greg LeMond upravo u posljednoj etapi nadoknadio 50 sekundi zaostatka za Francuzom Laurentom Fignonom i slavio s ukupno osam sekundi prednosti što je najmanja razlika između prvog i drugog na "Touru" u povijesti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare