To je to što me zanima!

Toyota odlučna: Gotovo je, povlačimo se iz Formule 1

Zbog rezanja troškova i fokusiranja na osnovnu djelatnost Toyota napušta Formulu 1, potvrdili su iz vodećeg svjetskog proizvođača automobila
Vidi originalni članak

Zbog nužnosti rezanja troškova i fokusiranja na osnovnu djelatnost Toyota napušta Svjetsko prvenstvo Formule 1, potvrdili su iz vodećeg svjetskog proizvođača automobila.
- S obzirom na trenutačno ekonomsko okruženje, shvatili smo da nemamo izbora osim povući se iz Formule 1 - izjavio je na press-konferenciji u Tokiju predsjednik japanske kompanije Akio Toyoda.
Promjeni odluke čelnika Toyote nije uspio pridonijeti čak niti apel gradskih vlasti grada Kölna, u kojem je bilo sjedište japanske F1-momčadi s europskom adresom. Gradski su oci pokazali volju za strukturnom pomoći Japancima.
- Opstanak i ostanak Toyotina razvojnog centra u Marsdorfu vrlo su važni za Köln - vapio je gradonačelnik Jürgen Roters, očito zabrinut za sudbinu 750 zaposlenih njemačkih državljana u dosadašnjoj kelnskoj ispostavi japanskog auto-giganta. Zaposlenici će na kraju ipak završiti na burzi rada.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lopovluk 04.11.2009.

    ufffff koji sok....kako cemo se sad nastavit sa nasim zivotima....

Komentiraj...
Vidi sve komentare