To je to što me zanima!

Tragedija u Grčkoj: Košarkaš (18) preminuo na utakmici

Vasilis Georgaros se u posljednjoj četvrtini utakmice između njegova Aiolosa i Ionikosa požalio da se ne osjeća dobro te je tražio zamjenu. Na klupi se onesvijestio i više mu nije bilo spasa
Vidi originalni članak

Svijet sporta potresla je nova tragedija. Mladi grčki košarkaš Vasilis Georgaros (18) preminuo je tijekom utakmice nižerazrednog grčkog kluba.

Vasilis se u posljednjoj četvrtini utakmice između njegova Aiolosa i Ionikosa požalio da se ne osjeća dobro te je tražio zamjenu. No čim je sjeo na klupu onesvijestio se. Suigrači i ljudi iz kluba pokušali su mu pomoći, a ubrzo je stigla i liječnička pomoć.

Na putu do bolnice pokušavali su ga oživjeti, no ništa nije pomoglo i u bolnici su mogli samo konstatirati smrt mladog košarkaša.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • hrca50 25.04.2017.

    Pa ovo je stvarno prestrašno, ne mogu vjerovati koliko je samo ovakvih tragičnih slučajeva bilo u zadnjih par godina, ali da se čudim i ne čudim se previše. Bio sam sportaš dugi niz godina, i sjećam se naših liječničkih pregleda koje smo prolazili kao klinci, znači pregled koji i nije pregled nego samo uzimanje novaca od klubova. Dođeš kod doktora i on ti kaže napravi 5 čučnjeva, i to je to, gotov pregled.Ne rade se pretrage srca, ne radi se ništa pod opterećenjem, apsolutna nebriga za jedan mladi ljudski život. Svim sportskim liječnicima koji daju uvjerenja da je sportaš zdrav i spreman na napore treba pokucati na vrata i napraviti kompletnu reviziju njihovih pregleda. Savjetujem svim roditeljima koji misle svoju djecu upisati na bilo kakav sport da te preglede odrade u vlastitom aranžmanu, jer u velikoj većini slučajeva to sportski liječnici neće napraviti kako treba, a poslije je prekasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare