To je to što me zanima!

Tražili su novu utakmicu jer su pobijedili uz sudački poguranac

Velež je učinio nešto nezapamćeno u svijetu nogometa. Pobijedio je Jedinstvo u 18. kolu Prve lige FBiH s glatkih 2-0, ali su, kako tvrde, do pobjede došli uz sudački poguranac, pa Jedinstvu nude novu utakmicu
Vidi originalni članak

U Prvoj ligi FBiH Velež je pobijedio Jedinstvo s lakih 2-0.

Ne bi tu bilo ništa senzacionalno da Velež Jedinstvu nije ponudio ponovno odigravanje utakmice jer smatraju da su do pobjede došli na nepošten način. Smatraju da Jedinstvu pri rezultatu 0-0 nije suđen penal, O tome su se oglasili i priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Nakon utakmice 18. kola Prve lige FBiH između FK Velež i NK Jedinstvo, odigrane 16.03.2019. godine te nakon odluke Komisije za suce i suđenje NS FBiH i natpisa pojedinih medija, FK Velež želi se obratiti sportskim prijateljima iz Bihaća, NS Federacije BiH te široj javnosti.

FK Velež teži regularnosti natjecanja i jedan od onih klubova koji želi svojim vlastitim angažmanom dati doprinos podizanju kvalitete i regularnosti prvenstva. Shodno odluci Komisije za suce i suđenje NS FBiH, konstatirano je da je došlo do propusta na navedenoj utakmici zbog čega je donijeta odluka o suspenziji glavnog suca Ibrahimkadića.

Ako naši sportski prijatelji iz Bihaća smatraju da su u subotu na stadionu Rođeni oštećeni i da nisu imali sve uvjete za igru, mi smo im spremni ponuditi odigravanje nove utakmice u terminu koji im odgovara ili kojeg organi Saveza odrede, a sve u cilju podizanja regularnosti natjecanja i želi da se konačan plasman određuje isključivo na nogometnom terenu pod jednakim uvjetima za sve sudionike."

Iz Jedinstva su se na ponudi zahvalili i poručili kako je Velež zasluženo došao do sva tri boda.

Velež na ljestvici vodi s četiri boda prednosti ispred sarajevskog Olimpika.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • milimoji100 22.03.2019.

    Nasi suci vrh . Jel da? Vidis ih na svakom svjetskom prvenstu .sude cak finale. I champions ligu. Brate nije to do Dinama. Do suci je. Nemamo nazalost kvalitetu.

  • 22.03.2019.

    E kad bi nas dinamo bar jedan put bio tako posten

Komentiraj...
Vidi sve komentare