To je to što me zanima!

Trebali su odigrati utakmicu, a onda je stigla prijeteća poruka: 'Dolaze po vas. Upozoreni ste...'

Morao sam proslijediti e-mail, i sad su mi rekli da je utakmica otkazana. Mi smo jedina skupina engleskih navijača kojoj nije potrebna policija ili nadzor. Odlučili su da nije vrijedno gnjavaže, rekao je organizator
Vidi originalni članak

Prijateljska utakmica između engleskih i talijanskih navijača otkazana je iz sigurnosnih razloga nakon prijeteće poruke koju su dobili organizatori iz skupine englandfans FC. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trebala je to biti uvertira u kvalifikacijski ogled za Europsko prvenstvo između reprezentacija Italije i Engleske koji se igra u četvrtak. 

U prijetećoj e-mail poruci pisalo je da '60 Napolijevih ultrasa dolazi po njih' te da 'će biti upozoreni samo jednom'. 

Organizatori su poruku proslijedili dužnosnicima u Italiji koji su nakon hitnih konzulatacija otkazali navijaču utakmicu, ekskluzivno je izvijestio Daily Mail. 

- Što sam mogao? Morao sam proslijediti e-mail, i sad su mi rekli da je utakmica otkazana. Nije ispravno slati 100 policajaca da se bavi sa 60 divljih ljudi koji će nas pokušati napasti. Mi smo jedina skupina engleskih navijača kojoj nije potrebna policija ili nadzor. Odlučili su da nije vrijedno gnjavaže. Zabavit ćemo se uoči uzvrata - rekao je Garford Beck (60), organizator navijačke utakmice.

Iako je utakmica otkazana, i dalje postoji opasnost od mogućih nereda huligana stoga se u Napulju očekuju pojačane sigurnosne mjere. 

Pretpostavlja se da će na utakmici biti oko dvije i pol tisuće engleskih navijača koje je talijanska policija zamolila da do stadiona isključivo koriste organizirani autobusni prijevoz. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare