To je to što me zanima!

Treći pokušaj: Izborniku Aci leđa će čuvati Rađa i Kukoč...

Zvali smo i Nevena Spahiju, ali "pokenjao" se po nama, rekao je Dino Rađa. Na klupu se treći put vratio Aco Petrović, uz njega će biti Kukoč, ali i Stojko...
Vidi originalni članak

Nema nikakve smjene generacija. To će raditi izbornik koji dođe nakon mene. U Torinu napadamo rezultat, ova generacija ima pravo pokušati izboriti Olimpijske igre, najavio je Aco Petrović.

Upravni odbor HKS-a podržao je prijedlog stručnog savjeta, Aco je novi izbornik košarkaške reprezentacije.

- Igrači smatraju da su ostali dužni na posljednjem Eurobasketu, zato ne sumnjam da će svi doći u najboljem stanju - rekao je Petrović.

Kao izbornik je reprezentaciju 1995. odveo do zadnje medalje, na EP-u u Grčkoj, a vodio ju je i 2001. na EP-u u Turskoj.
U svoju treću reprezentativnu akciju krenut će 8. lipnja, kad počinju desetodnevne pripreme u Svetome Martinu, nakon čega se reprezentacija seli u Istru. U tom dijelu priprema odigrat će dvije utakmice s Kanadom i jednu s Češkom. Još nije odredio tko će mu biti u stožeru, to će objaviti do 15. travnja, ali...

- Toni Kukoč, Stojko Vranković i ja dat ćemo ruku na pripremama - najavio je Dino Rađa, predsjednik stručnog savjeta. Nije još precizirano hoće li sve tri legende biti uz reprezentaciju cijelo vrijeme ili periodično, ali i to je dokaz da su svi neočekivanu priliku za plasman na OI shvatili vrlo ozbiljno.

- Turnir u Torinu najbolja je moguća prilika za plasman u Rio. S Grcima smo bez Bogdanovića u Zagrebu igrali egal utakmicu, a s Italijom imamo dobar ‘matchup’. Puno bi teže bilo protiv Srbije u Beogradu ili Francuske na Filipinima - smatra Petrović.

Kostur reprezentacije bit će isti kao proteklih godina, uz neko novo ime.

- Ante Žižić ne ulazi u momčad zato što radimo smjenu generacija nego zato što je zaslužio. Rađa je zadužen za kontakt s Leonom Radoševićem, centrom kakav nam treba, ali od njega želimo odgovor do 15. travnja - kaže Aco i dodaje:

- Amerikanci? Razgovarat ću sa svom trojicom kandidata, Draperom, Lafayetteom i Justinom Hamiltonom. Kad vidim kakav tko ima govor tijela i sjaj u očima, sve će mi biti jasno - uvjeren je hrvatski izbornik.

Promjene će osjetiti i oni koji su dulje u reprezentaciji. Neki će dobiti nove uloge unutar momčadi.

- Šarić će dobiti priliku više kreirati, za Bogdanovića ćemo napraviti nekoliko akcija u kojima će moći igrati leđima prema košu. Svi će doći na svoj štih. Pripreme su kratke, ali igrači su sve ono što ću tražiti od njih prolazili u svojim klubovima, pa taktički neće biti problema - zaključio je Aco.

Ostat će na poziciji izvršnog dopredsjednika Cibone jer smatra da će do početka priprema zaključiti sve velike poslove vezane uz klub.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • klošar1990 24.03.2016.

    Stari moj ti kao Jurčić u Dinamu!Svako malo opet na klupi! :D

  • Lasinja 24.03.2016.

    Ne sumnjam u Acu, to su geni Petrovića i vidim da je predan poslu. Mora mu se priznati koliko je dao u Cibonu u zadnje vrijeme i izvukao više od očekivanog. Biti će teško na turniru, baš sam sinoć gledao Atetokumpa (ili kako se već piše), zvijer od igraća i ne znam baš tko ga od naših može čuvati. Talijani također imaju dobre igraće. Biti će teško no moguće je, treba vjerovati. No i da ne uspiju, neće biti kraj svijeta. No treba im dati punu podršku bez prigovaranja i kritiziranja čemu smo skloni...

  • kbr 24.03.2016.

    nakon odgledanog dokumentarca o mirku novoselu i mirkove preporuke da aco treba preuzet repku držim da je ovo odličan potez. čak nekako i vjerujem u rio. sretno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare