To je to što me zanima!

Trener ima svoje metode: Loš si, igrat ćeš u suknjici!

Jairo (21), veznjak Figueirensea, igrao je loše u zadnje vrijeme. Za kaznu je morao igrati u ženinoj spavaćici. Tu mu je kaznu odredio trener
Vidi originalni članak

Nakon još jednog lošeg izdanja na travnjaku, pozvao je trener Fernandes svog igrača na razgovor u “četiri oka”.
- Čuj, ovako više ne može. Igrao si dosta loše u kontinuitetu i nisam zadovoljan. Kaznit ću te da ćeš ovo dobro upamtiti - poručio je trener brazilskog Figueirensea svom igraču Jairu.
Nekoliko dana poslije taj se nogometaš pojavio na treningu u nešto “drugačijem” izdanju. Preko dresa je navukao spavaćicu svoje supruge i svojim suigračima itekako uljepšao dan.
- Trener mi je naredio da spavaćicu donesem na trening i nisam imao izbora. Moram priznati da ga u početku nisam shvatio ozbiljno, ali kako nisam primijetio smiješak na njegovom licu, odlučio sam ne riskirati - rekao je Jairo, koji je bio predmet ismijavanja suigrača na treningu.
Francisco Jairo Silva Santos itekako će pamtiti trening.
- Ovakve metode sigurno će pomoći da igram bolje u nastavku prvenstva. Itekako ću paziti već na sljedećoj utakmici - rekao je 21-godišnji veznjak Jairo.
Roberto Fernandes, trener Figueirensea iz Florianopolisa, osebujan je trener. Taj 37-godišnjak već je u karijeri promijenio 22 kluba, a u svakom je primjenjivao, kako kaže, “simpatične” nogometne metode.
- Ne vidim ništa loše u tome da tu i tamo neki igrač zaigra u spavaćici. Ako netko bude igrao katastrofalno u prvenstvu, na treningu će biti predmet ismijavanja. I to je lijepa metoda obuke - zaključio je trener.
U Hrvatskoj nogometnoj ligi, na žalost, nismo vidjeli slične metode. Dakako, ne iz razloga što svi nogometaši “ginu” na terenu...



SLEPIČKI NIJE NAJBOLJE KRENULO
Miroslav Slepička, 27-godišnji Čeh iz Pribrama, odigrao je tek 106 minuta za Dinamo u HNL-u. Taj napadač još ni jednom nije zatresao mrežu suparnika. Itekakav je kandidat za “spavaćicu”...

TADIĆ ZABIJA SVAKIH 240 MINUTA
Nije krenulo ni Josipu Tadiću. U 944 minute u HNL-u ove sezone zatresao je mrežu tek četiri puta. Premalo za napadača. Ako tako nastavi, možda mu Jurčić namijeni “drugačiji” dres.

BUŠIĆ I JERTEC KANDIDATI ZA SPAVAĆICU

Iako su u velikoj seriji bez poraza, i u taboru Hajduka pronađe se nekoliko igrača koji “zabušavaju”. Ako bi uveo “osebujne” metode, trener Miše bi mogao Bušića i Jerteca iznenaditi...


Idi na 24sata

Komentari 4

  • nix_zgd 22.03.2009.

    zašto tomislav bušić? dečko niti ne igra a dobar je igrač!..dali se autor testa uopće razumije u nogomet ili samo u suknjice?

  • fnatic_zg 22.03.2009.

    Slazem se francesco, u HNL-u bi trebali odbacit dresove i svima stavit suknjice...mozda ubacit i sminku / perike.

  • Zlatkolol 21.03.2009.

    Jurčiću čitaš ti ovo??

Komentiraj...
Vidi sve komentare