To je to što me zanima!

Trener Toronta: Ukić mora još učiti igrati u NBA ligi

Ozljeda prve 'jedinice' Raptorsa Josea Calderona treneru Samu Mitchellu zadala je velike probleme. Jer Calderonove zamjene još nisu dorasle ulozi
Vidi originalni članak

Dok nema Calderona, ostaju nam Ukić i Solomun. No njih ćemo tek morati naučiti NBA ligi, rekao je trener Toronta Sam Mitchell nakon što je zbog ozljede španjolskog playmakera u završnici posljednje utakmice (poraz Raptorsa 106-96) morao na tu poziciju staviti beka šutera Anthonyja Parkera. A to dovoljno govori o povjerenju u Roka Ukića, koji je u toj utakmici dobio samo četiri minute. Puno bolje nije prošao ni Willie Solomon, Amerikanac s višegodišnjim stažom u europskoj košarci.
- Svatko može gledati NBA košarku na televiziji, svatko može i naporno trenirati... No da bi igrač bio spreman izaći pred 20.000 gledatelja i ravnopravno se nositi s najboljim igračima na svijetu, treba mnogo vremena - kaže Mitchell.
Trener kanadske momčadi dodao je i kako je sve bilo puno lakše dok je Calderon bio zdrav, tad su se "nekako krpali".
- Pokušavamo Ukića i Solomona što prije dovesti na potrebnu razinu, no ne ide to tako lako. Tražimo prečace na tom putu, ali ih ne nalazimo. I zato u ovom trenutku moramo smisliti drugo rješenje, pa makar to bilo i ono s Parkerom na mjestu playmakera - rekao je Ukićev prvi trener u NBA.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • god of war 14.11.2008.

    \"...još učit igrati u nba-u\",to se odnosi da ukić leti iz toronta što prije..lol...jednostavno rečeno..ili?

  • nogometas05 13.11.2008.

    neki trenerski seronja..ma nasi nemaju sta trazit tamo,i ovdje mogu uzimat milijune i igrat i napredovat!

Komentiraj...
Vidi sve komentare