To je to što me zanima!

Obradović: Trener Zagreba bio mi je idol, sad smo nerazdvojni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Željko Obradović u 42 finala osvojio je 31 trofej, od čega čak osam euroligaških. Nerazdvojan je s današnjim trenerom Zagreba kojem se divio dok je još bio junior...
Vidi originalni članak

Europu je pokorio s Partizanom, Joventutom, Real Madridom i pet puta s Panathinaikosom. S Realom i Benettonom osvojio je nekadašnji Saporta kup, s reprezentacijom SR Jugoslavije bio je svjetski i europski prvak, a jučer je “proslavio” 20. obljetnicu službenog debija na klupi Partizana. A sve je počelo u Čačku, gdje se kao junior probijao u prvu momčad i divio se već etabliranom Vladi Androiću, današnjem treneru košarkaša Zagreba.

- On je tri godine stariji od mene. Bio mi je idol zbog fanatičnog odnosa prema treninzima i predanosti košarci. Često smo zajedno ostajali poslije treninga i usavršavali se. Od tada smo nerazdvojni, bez obzira na to tko gdje radi. Ja sam mu vjenčani kum, obitelji nam se druže, svako ljeto zajedno smo najmanje mjesec i pol, pa i dva - kaže Obradović, za kojeg se govorilo da je pretprošle godine želio u PAO dovesti tad 15-godišnjeg Darija Šarića, koji je ipak završio u Zagrebu.

- Ne, to nije istina. Onda sam imao još godinu ugovora i bilo bi nepošteno dovesti ga pa ostaviti nakon godinu dana. Razgovarao sam s njegovim ocem Predragom i rekao mu da bi za Darija bilo najbolje da ode u Zagreb jer je to za njega prava sredina, u kojoj će se moći razvijati. On je jedan od najvećih europskih talenata, ali o njemu i klubu ovisi kako će se razvijati. Mora još raditi individualno, biti agresivniji... Najvažnije je da sam zna što treba unaprijediti - tvrdi Obradović, kojeg je iznenadio debakl hrvatske reprezentacije na EP-u u Litvi.

- Na turniru u Ljubljani izgledali su odlično. To je vrlo talentirana momčad, ali svi bi igrači trebali znati što promijeniti. Nakon nekog vremena mnogi misle da znaju sve i da više ne moraju napredovati - kaže 51-godišnjak iz Čačka, koji ne bi preuzeo ni hrvatsku ni bilo koju drugu reprezentaciju.

- Paralelno sam vodio klub i reprezentaciju 12 godina, do 2005. Dođe do zamora. Imao sam ponude šest saveza, ali nisam ih prihvatio niti želim.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare