To je to što me zanima!

Ovrebu u inat! Drogba i Čech zaustavili Barceloninu tiki-taku

Nogometaši Chelseaja svladali su Barcelonu 1-0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Drogba je zabio iz jednog udarca na gol, unatoč Barceloninoj dominaciji!
Vidi originalni članak

Tog 6. svibnja 2009. Didiera Drogba odigrao je najfrustriraniju utakmicu u karijeri. Norveški sudac Tom Henning Ovrebo odlučio je u svom naumu da odvede Barcelonu u finalu pod svaku cijenu. Na Drogbi nije dosudio dva očigledna penala, a nakon utakmice rastrojeni Bjelokošćanin zaprijetio mu je prstom:

- To je j....a sramota!

Tri godine kasnije Drogba i Chelsea s Barcom su se ponovo sreli u polufinalu, a 'bluesu' nije trebala dodatna motivacija. A sudbina je htjela da upravo neuništivi napadač Chelseaja golom presudi Kataloncima, te osveti svoje suigrače Ovrebu u inat.

Londončani su u nevjerojatnoj utakmici slavili 1-0 nanijevši aktualnim prvacima tek treći poraz u 63 utakmice, dok Barca tek u petoj utakmici u sezoni nije zabila gol! Prije Chelseaja netaknute mreže prošli su Sevilla, Getafe, Villareal i Milan.

Chelsea je dočekao Barcelonu s maksimalnim učinkom na Stamford Bridgeu ove sezone u Ligi prvaka, a nezaustavljivi Messi trebao je prekinuti golgeterski post protiv Londončana. Domaćini su svoje ostvarili, a Argentinac ni u sedmom međusobnom ogledu im nije uspio zabiti.

Utakmica se svela da je Barca pritiskala, prijetila, promašivala nemoguće, a Chelsea zabio gol iz jedinog udarca u okvir! Ključni trenutak dogodio se u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena  nakon što je Drogba na drugoj stativi matirao Valdesa poslije ubačaja Ramiresa.

Izabranici Roberta Di Mattea slavili su na temelju konkretnosti jer ono što je Barca pokazala bila je sve samo ne to. Nevjerojatno zvuči podatak od 72 posto posjeda lopte u nogama gostiju uz 24 udaraca naspram samo pet Chelseaja!

A ključ osim u Drogbinom gola leži prije svega u golmanu Čechu te u fantastičnoj obrani, kroz koju Barcina tiki-taka nije uspjevala proći. Sve se svodilo na izgledne prilike, no zadnji pas zaustavili su braniči ili su napadači uspjeli promašivati nemoguće. Di Matteova savršena taktika uspjela je pronaći način protiv Barcinog sistema na sličan način kao što je to uspjelo Mourinhovom Interu prije dvije sezone. No, domaćini su umalo doživjeli deja vu od prije tri godine i gola Inieste, kad je Busquets u posljednjim sekundama zatresao stativu!

Gostima se ponovo pokazalo da muku muče s engleskim momčadima. Posljednji put na Otoku slavili su kod Liverpoola 2007. 1-0, a šest od posljednih devet poraza u Europi bilo je od engleskih momčadi. U prilog Chelseaju ponovo je išla statistika, koja pokazuje da Chelsea u domaćim europskim utakmicama nije izgubila nakon vodstva u poluvremenu još od 2000. godine (tad su izgubili od Lazija nakon čega je krenuo niz od 31 utakmice neporaženosti).

Nakon 'prvog poluvremena' Chelsea ima minimalnu, ali i važnu psihološku prednost pred uzvrat za tjedan dana na Nou Campu. U njihovim utakmicama sve je moguće. Samo se sjetite trilera prije tri godine...

Prva utakmica polufinala Lige prvaka:

Chelsea - Barcelona 1-0 (Drogba 45+2')

Idi na 24sata

Komentari 409

  • JAX 20.04.2012.

    18 komentara ima više prva utakmica. Razočaran sam

  • Aguero87 19.04.2012.

    svakom stativom i promasenom sansom meni samo vise zvoni u glavi: sve se vraca sve se placa (mislim na onu utakmicu od prije 3 godine), stvarno je nevjerojatno koliko su se ispromasivali...

  • Kimster 19.04.2012.

    Vidi ih jedva 1:0 dobili i to na bunker kroz cijelu tekmu, misle da su popili svu pamet svijeta hahah kako ste jadni, cekajte da barca rijesi real sad u subotu pa ce se pozabavit s vama onda :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare