To je to što me zanima!

Triatlonac Andrej Vištica peti na teškom Ironman Lanzaroteu

Riječ je o jednoj od najtežih utrka u Ironman seriji koja uz 3,8 km plivanja u Atlantiku uključuje i 180 km vožnje biciklom po jakom bočnom vjetru uz ukupni uspon od 2551 metara te 42,2 km trčanja u tri kruga
Vidi originalni članak

Hrvatski triatlonac Andrej Vištica u subotu je sudjelovao na triatlonskom natjecanju Ironman Lanzarote u Španjolskoj. Riječ je o jednoj od najtežih utrka u Ironman seriji koja uz 3,8 km plivanja u Atlantiku uključuje i 180 km vožnje biciklom po jakom bočnom vjetru uz ukupni uspon od 2551 metara te 42,2 km trčanja u tri kruga.

Vištica je utrku završio na odličnom petom mjestu, s 13 minuta i 52 sekunde zaostatka za pobjednikom. Nakon plivačkog dijela bio je 16., biciklističkim dijelom izbio je na petu poziciju, a u jednom trenutku tijekom trčanja bio je treći. Ipak, na kraju je zaključio prvu petorku:

- Bio je ovo vrlo težak dan ali borio sam se do samog kraja i ponosan sam na to. Bio je ovo i odličan mentalni test jer su utrke koje krenu u neplaniranom smjeru značajno teže i psihički za izgurati. No ne može uvijek biti lagano. Malo sam razočaran plivanjem, no jako zadovoljan biciklom. Treće mjesto bilo je jako blizu  u tom trenutku. Trčanje je moja najjača disciplina ali se već od početka nisam osjećao kao onaj pravi. Neovisno o tome brzo sam izbio na treće mjesto ali Viennot je jučer trčao naprosto fanatično. Njegov tempo nisam uspio izdržati i zasluženo je zauzeo treće mjesto. Jako sam zadovoljan Lanzaroteom, ovo je pravi test za Havaje i za 4 tjedna na prvenstvu Francuske u Nici vidjet ću svoju pravu formu -  izjavio je Andrej nakon utrke.  

Nakon premijernog nastupa na Ironman svjetskom prvenstvu, Kona, Havaji, SAD  2016. primarni cilj sezone za Višticu je prikupiti što više bodova u Ironman ukupnom poretku kako bi ostvario pravo nastupa na svjetskom Ironman prvenstvu 2018. godine koje će se također održati na Havajima. 
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mali Ali1 28.05.2018.

    Bravo Šapija!

  • Iskrivljena antena 28.05.2018.

    Ja bi se utušio kad bi morao plivati 3,8 kilometara

Komentiraj...
Vidi sve komentare