To je to što me zanima!

Troje naših juniora kvalificiralo se na Olimpijske igre mladih

Lucija Domić i Lena Stojković iz Marjana te Josip Teskera iz Knina izborili su mjesto među osam najboljih i kartu za Buenos Aires. Teskera je prvi naš muški predstavnik. Lena je tri dana kasnije osvojila i svjetsku broncu
Vidi originalni članak

Početak travnja rezerviran je za velika događanja u juniorskom svijetu taekwondoa. U tuniškom Hammametu protekli vikend završene su kvalifikacije za 3. ljetne Olimpijske igre mladih, a u tijeku je Svjetsko juniorsko prvenstvo (9. do 13. travnja) u istom gradu.

Naši predstavnici uspjeli su izboriti tri mjesta na Olimpijskim igrama, koje će se održati u listopadu u argentinskom Buenos Airesu. Već prvog dana kvalificirali su se Lucija Domić (Marjan) u kategoriji do 63 kg i Josip Teskera (DIV Knin) do 48 kg. Oboje su osvojili sedmo mjesto, a na Igre ide osam najbolje plasiranih. Teskera je ujedno i prvi muški predstavnik Hrvatske. U prvom kolu pobijedio je Kazahstanca, a u drugom predstavnika Turske. Izgubio je u borbi za medalju od Tunižanina. 

Lucija je u prvom kolu slavila protiv Portugalke Leonor Correia 22-2, a potom i protiv Cipranke 18-3. U borbi za prestiž i medalju izgubila je od Talijanke na zlatni bod. 

Drugi dan kvalifikacija Lena Stojković (Marjan) je u kategoriji do 44 kilograma bila još bolja i plasman je izborila osvojenim brončanim odličjem nakon pobjeda protiv reprezentativki Srbije (19-5) Tajlanda (11-2) i Italije (17-16). Samo tri dana kasnije 16-godišnja Splićanka došla je i do svjetske bronce. Nadmoćno je pobijedila 4 borbe, od koje čak dvije prekidom u drugoj rundi zbog velike bodovne razlike. U polufinalu ju je zaustavila Tajlanđanka rezultatom 13-9. 

Ostali naši predstavnici prvoga dana nisu uspjeli doći do medalje. Najbolji plasman, od 9. do 16. mjesta ostvario je Fran Radek (Metalac) s dvije pobjede.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare