To je to što me zanima!

Trump 'oteo' kopačke Irancima za SP, ovi ga lukavo prevarili...

Zbog trgovinskog embarga Donalda Trumpa Iranu, njihova reprezentacija ostala je bez Nikeove opskrbe kopački samo dva dana uoči prvog meča u Rusiji. Ipak, Iranci su se uspjeli snaći...
Vidi originalni članak

Kao američka tvrtka, Nike u sljedećem razdoblju zbog državnih sankcija ne može osigurati kopačke za iranske reprezentativce, stoji u službenom Nikeovom priopćenju.

Iako su Iranci i američki proizvođač sportske opreme imali važeći ugovor, Nike je obustavio opskrbu kopački Irancima i to samo dva dana uoči njihove prve utakmice na Mundijalu protiv Maroka.

Taj trgovinski embargo stupio je na snagu nakon što je američki predsjednik Donald Trump objavio ekonomske sankcije Iranu zbog kršenja međunarodnih ugovora. Američkim je kompanijama do daljnjega zabranjeno trgovati s Iranom.

- Igrači prolaze kroz razdoblje prilagodbe glede opreme i nimalo nije dobro što nekoliko dana prije bitnih utakmica moraju mijenjati svoje kopačke - rekao je iranski izbornik Carlos Queiroz.

Ipak, nogometaši su se snašli. Kupovali su Nike kopačke u ruskim trgovinama...

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nikker 14.06.2018.

    "Zeznuto je promijenit kopacake 2 dana prije pocetka. Svak ko ih je ijednom obuo zna sto su kopacke i koliko treba da ti se noga navikne" Zato se i pitam zasto ne igraju u onima u kojim su trenirali??????

  • BOGOLJUB ATEJISTA 13.06.2018.

    Zeznuto je promijenit kopacake 2 dana prije pocetka. Svak ko ih je ijednom obuo zna sto su kopacke i koliko treba da ti se noga navikne

  • Anonimus2017 13.06.2018.

    I onda kažu nema mješanja politike u sport.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare