To je to što me zanima!

Tudor rušio Milan, Dortmund, ali Dinamo jednom u 8 susreta

Bjelica je protih Hajduka vodio sedam utakmica i ima četiri pobjede, dva remija i poraz. U tih sedam susreta od svibnja 2018., dakle u nešto više od godine i pol dana, Tudor je peti trener "bijelih" s kojim će se rukovati uz teren
Vidi originalni članak

Na Kantridi 28. veljače 2001. Hrvatska je pred 2000 gledatelja u prijateljskoj utakmici pobijedila Austriju 1-0. Naš je izbornik bio Mirko Jozić, austrijski Otto Barić. A Nenad Bjelica debitirao je za "kockaste".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ušao je tada ponajbolji igrač HNL-a i motor Osijeka u igru u 75. minuti umjesto Balabana, dok je Igor Tudor bio na terenu svih 90 minuta.

Zajedno su na terenu bili još protiv Latvije (4-1), Grčke (2-2), Irske (2-2), u pobjedi 1-0 u Makedoniji Bjelica je ušao umjesto Tudora, a na Euru 2004. u remiju 2-2 s Francuskom zadnji su put bili zajedno.

Od tog ljeta 2004. putevi su im se razišli. Nakon 16 godina Igor Tudor (41) i Nenad Bjelica (48) opet će se naći na terenu. Na suprotnim stranama u najvećem hrvatskom derbiju.

Dinamov je manevar, čini se, uspio, žalbu su poslali u zadnji čas, dok ona stigne u Savez prođe koji dan, Komisiji za žalbe HNS-a se očito ne žuri previše i eto Bjelice na klupi i protiv Rijeke i protiv Hajduka. A vremensku kaznu od mjesec dana odradit će protiv Istre, Varaždina, Lokomotive, možda i Slavena, te za vrijeme reprezentativne stanke...

 

Tako će Tudor u srijedu voditi Hajduk i protiv četvrtog Dinamova trenera. Protiv Krune Jurčića je izgubio 3-1, Branka Ivankovića pobijedio je 2-0, a potom je protiv Zorana Mamića remizirao 2-2 pa pet puta za redom izgubio! Ukupno je, dakle, protiv Dinama osvojio četiri boda u osam utakmica, uz gol razliku 8-20.

U trenerskoj karijeri Tudor nije uspio pobijediti milanski Inter u tri pokušaja, Olympiakos u tri pokušaja, Romu u dva, Lazio..., a rušio je Milan, Borussiju Dortmund, Galatasaray, Trabzonspor, Panathinaikos... Pobjeđivao je Thomasa Tuchela, Cesarea Prandellija, Roberta Donadonija, Safeta Sušića, Ćiru Blaževića...

Bjelica je, pak, protih Hajduka vodio sedam utakmica i ima četiri pobjede, dva remija i poraz. U tih sedam susreta od svibnja 2018., dakle u nešto više od godine i pol dana, Tudor je već peti trener "bijelih" s kojim će se rukovati uz teren, nakon Kopića, Vulića, Oreščanina i Burića, koji ga je jedini pobijedio.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • feta79 04.03.2020.

    ....matoci, conjari, jovici........pametnome dosta, a ostali mogu slobodno izac iz dupeta brace dalton

  • Kovani Pritisković 03.03.2020.

    Ako je rijeka popila ,4 onda će Hajduk dobit duplu dozu golova

  • Fahri Musliu Junior 03.03.2020.

    Tudor je i kao igrač bio, ali i danas je kao trener, nogometna veličina za ovog Nemanju Bjelicu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare