To je to što me zanima!

Tuga na Giru: Weylandtovi kolege zagrljeni prošli kroz cilj

Četvrtu su etapu biciklističke utrke Giro d'Italia, vožene u utorak od Genoa Quarto dei Millea do Livorna u dužini od 216 km, pobjednički završili svi vozači Leoparda
Vidi originalni članak

Riječ je o timskim kolegama u ponedjeljak tragično preminulog Belgijca Woutera Weylandta (26), koji je stradao padom pri velikoj brzini spuštajući se nizbordo 12 kilometara prije ciljne ravnine.

Etapa u utorak nije se vremenski bodovala. Umjesto toga, sve su se sudjelujuće momčadi izmjenjivale u vodstvu svakih desetak kilometara. Tri kilometra prije kraja vodeći u ukupnom poretku, Britanac David Millar, signalizirao je članovima Leoparda da preuzmu vodstvo u simbolički pobjede u čast smrtno stradalog kolege. Oni su to i učinili, nekoliko metara ispred golemog pelotona.

Uoči starta utrke trubač je odsvirao melodiju u čast Weylandtu. Svi su biciklisti ispratili kolegu minutom šutnje, kao i crnim fluorom na opremi.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zikk 11.05.2011.

    bravo ljudi....suza mi je u oku....R.I.P

  • m4j 10.05.2011.

    R.I.P tuzno..nikad u zivotu nisam pogledo biciklisticku utrku, neznam niti jednog vozaca, neznam pravila( ako ih uopce ima), neznam kolko prosjecno traje neka utrka, neznam nista, al postujem ovaj sport i one koji se njim bave..zaplako sa za Weylandtom, makar sam prvi put cuo za njega kad se dogodila tragedija..

  • brko1 10.05.2011.

    Pokoj mu duši i neka ih nadalje prati sreća!

Komentiraj...
Vidi sve komentare