To je to što me zanima!

Turci provociraju! Dočekali Izraelce s natpisom iz logora...

Naime, na ulasku u hotel stajao je natpis "Arbeit macht frei" ili u prijevodu "rad oslobađa". Identičan natpis nalazi se na ulasku u jedan od najmasovnijih logora u svijetu, Auschwitzu, mjestu gdje su ubijeni Židovi
Vidi originalni članak

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva stigli su u Istanbul na gostovanje kod Darušafake u sklopu 11. kola Eurolige, a na vratima jednog hotela igrače izraelskog prvaka dočekala je neugodnost.

Naime, na ulasku u hotel stajao je natpis "Arbeit macht frei" ili u prijevodu "rad oslobađa". Identičan natpis nalazi se na ulasku u jedan od najmasovnijih koncentracijskih logora u svijetu, Auschwitzu, mjestu gdje su nacisti mučili i ubili više od milijun Židova.

 - Baš me zanima zašto je ovaj natpis postavljen ispred hotela u kojem odsjedamo - napisao je na cinično Twitter igrač Maccabija Jake Cohen.

Turci su se malo zaigrali, a netko je htio ispasti duhovit, no zapravo je ispao glup i bez suosjećanja prema gubicima koje su proživjeli drugi ljudi. Ovo je očito bila provokacija prema izraelskom klubu, ali zaista je neukusno sprdati se s nečim gdje su milijuni ljudi izgubili svoje živote i događajem koji je obilježio ljudsku povijest na negativan način. 

Kako god bilo, Turci su ovako vjerojatno htjeli malo uzdrmati Izraelce uoči večerašnje utakmice. Obje momčadi jako loše igraju u Euroligi ove sezone, a Darussafaka nakon deset kola ima jednu pobjedu i devet poraza dok je Maccabi nešto bolji s imjerom 2-8. 

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • tocilo 07.12.2018.

    Turci "se malo zaigrali",da ih je kod nas dočekao takav natpis hitno bi bila sazvana sjednica UN-a.

  • popaj1950 06.12.2018.

    Hahaha bravo turci

  • U.pravu.sam 06.12.2018.

    Doci ce novi Hitler..

Komentiraj...
Vidi sve komentare