To je to što me zanima!

Turnir četiri kafića: Miki Rapaić protiv Bobana u Spaladiumu

Turnir u Spaladium areni počinje u 16 sati utakmicom Equadora (Boban) i Stella Marisa (Rapaić). Drugi polufinale igraju Vanilla (Pršo) i Kauri (Edin Džeko, Ibričić)
Vidi originalni članak

Kao što je teško razmjeti mnoge stvari kada je u pitanju sport u gradu podno Marjana, tako je teško razumjeti i entuzijazam europskih priznatih nogometaša, koji se žele dokazati na ¨Memorijalu Dino Petrinović¨, poznatijem kao ¨Turnir 4 kafića¨.

Tradicija koja traje već devet godina utemeljena je upravo na entuzijazmu i humanosti splitskih nogometnih faca i njihovih prijatelja, koji žrtvuju i ono malo slobodnog vremena koje imaju, kako bi se pojavili na turniru.

- Meni je ponekad neugodno što moram odbiti prijatelje, vrhunske nogometaše, jer mjesta za sve jednostavno nema – kaže Mornar, alfa i omega turnira, koga je pokrenuo i organizira u suradnji s Damirom Karamanom.

Turnir ima prijateljski i humanitarni karakter, no igra se za ozbiljno, na nož.

- U prvom izdanju Igor Štimac je uklizao Srni i odnio ga na tribine. Popusta nema za nikoga, svatko hoće pobijediti i oštra igra zna biti problem, jer ne želimo da se bilo tko ozlijedi – dodaje Karaman.

Danas u 16.00 sati turnir započinje utakmicom Equador – Stella Mares.

- Sigurno prolazimo u finale, neka Matenda počupa i ono malo kose što ima na glavi – kaže vlasnik Equadora Bralić i dodaje:

- Turković, Bubalo, Rapaić... sve su to bivši igrači koji više ni za dom umirovljenika ne mogu igrati. Kad im Špaco postavi ¨pirju¨ progutat ćemo ih. Za razliku od ostalih, mi znamo tko smo i odakle, pa tako u momčadi imamo bivšeg, aktualnog i budućeg kapetana reprezentacije,  Bobana, Srnu i Rakitića i jedini smo bez sponzora. Na prsima naše momčadi je zastava Vatikana.

Vlasnik Stella Marisa, Slobodan Matenda mu nije ostao dužan:

- O njihovim rezultatima najbolje govori povijest, najbolje da ni ne dolaze na turnir koga ne mogu osvojiti. A ako i dođu, Miki, Ture i Stanko će ih toliko izvaljati, da će sedam dana imati morsku bolest. Ove godine promoviramo novog trenera, Vladimira Balića, u špici napada dvojac budućih reprezentativnih centarfora Livaja – Džoni i poseban, šampionski napitak, koji će smiksati maser Filip Brnas, od koga će svi letjeti po terenu.

U drugom polufinalu sastaju se Kauri i Vanilla.

- Kad pročitam popis igrača Kaurija, pitam se jeli još itko ostao u Bosni. Malo im je jedan Ibričić, pa su doveli dvojicu. No neće im ni to pomoći. Trebali su odigrati nekoliko turnira u BiH, jer oni nemaju pojma što ih ovdje čeka, ovo nije Zetra, ovo je Spaladium arena – kaže vlasnik Vanille Gogo Buljat i dodaje:

- Baros, Stanić, Pršo, Zahović.... i kao stup obrane Ivica Križanac, koji je otakazao ugovor u Zenitu da bi nastupio. Treba li tome dodati još nešto. 

Saša Franjoković iz Kaurija se brani.

- Džeku traži pola Europe, a on igra za nas i on će uz braću Ibričić biti glavna zvijezda turnira. Jesmo novi na turniru, ali koliko nas se u Vanilli boje, svjedoči da su uzeli i organizatora turnira, Ivicu Mornara, da im pomogne. Naravno, ne nogometnim umijećem, jer on je i onako prestar za ozbiljan nogomet, nego da ih pogura u savezu. Mi ćemo igrati u dresovima Barcelone, što dovoljno govori o našoj igri i snazi, a ako ove godine ne osvojimo turnir, dogodine dovodimo i Ibrahimovića.

Na turniru se ne može pojaviti baš svatko, postoje nepisana pravila, koja se i te kako poštuju. Tako su ove godine sa popisa izostali baš svi koji su u ¨predsjedničkoj kampanji¨ podržali Vlatka Markovića.

Tako gledatelji neće u Spaladium areni vidjeti Slavena Bilića, Aljošu Asanovića, Davora Šukera... koji su do ove godine bili redoviti sudionici.

- Nikome ništa ne zamjeramo, no mi smo jedna velika obitelj, držimo se zajedno i podržavamo svoje – kaže Boljat, a Bralić dodaje:

- Žao mi je što neće biti Štimca da i on doživi da ga pljeskom pozdravi puna dvorana. Da pokažemo svima za koga je Split i Dalmacija.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • žuja bb 28.12.2010.

    a ko bi gledal tu jad i bijedu na tv-u? ajde dalmosi malo ohladite pa nije vam to KUTIJA ŠIBICA!!!

  • MalaHana_1 28.12.2010.

    heheh ovaj je dobar iz bogičevaca

  • ivan2005 28.12.2010.

    pa ima valjda neka splitska tv, jadran tv bilo sto??? ajmo splicani odgovor. dal ima na max tvu??

Komentiraj...
Vidi sve komentare