To je to što me zanima!

Tužna vijest za hrvatski tenis: Zagreb ostao bez ATP turnira

Nakon deset godina Zagreb ostaje bez svog ATP turnira. Umjesto u hrvatskom, u veljači iduće godine vrhunski će se tenis igrati u bugarskom glavnom gradu, Sofiji
Vidi originalni članak

Bez daljnje pomoći ovo će biti posljednji meč koji je odigran u ovoj dvorani. Ugasit će se sve dobro što se radilo prethodnih deset godina. Molim Grad da promisli, jer ako izgubimo turnir ATP ga više nikad neće vratiti u Zagreb, rekao je Goran Ivanišević na kraju ovogodišnjeg PBZ Zagreb Indoorsa.

Bilo je to u veljači ove godine, a njegove molbe očito nisu naišle na plodno tlo i ATP-u nije bilo druge no oduzeti Zagrebu njegov teniski turnir zbog financijskih poteškoća.

Umjesto hrvatskog, turnir će iduće godine ugostiti bugarski glavni grad, Sofija, u istom terminu u kojem se igrao i u Zagrebu, od 1. do 7. veljače, što su potvrdili čelni ljudi bugarskog tenisa, ali i bugarski ministar sporta.

Velika je to šteta za hrvatski tenis jer hrvatski će tenisači u usponu sada svoje prilike morati tražiti na nekim drugim mjestima. Naslove su u posljednjih deset godina osvajali Marin Čilić (četiri puta), Ivan Ljubičić, Ivan Dodig, Marcos Baghdatis, Garcia Lopez, Sergiy Stakhovsky i Mikhail Južnji.

Sofija je s ATP-om potpisala ugovor na tri godine, a glavni sponzor će biti turska kompanija Garanti Koza po kojoj će turnir i nositi ime.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • transmiter 08.10.2015.

    Turnir je služio za promociju Bandića i njegovih dupelizaca a narod je sve plačao.

  • snupix 07.10.2015.

    glavno da je Mićo opjevao turnir u sportu dnevnika..i sve nas stavio u rupicu jer kao nismo hrvati što ne bacamo svoje mizerne plačice Ivaniševiću u facu da on može cijelo popodne pesjedit u Hamingwayu kod kazališta pa popodne na turnirček.. nismo mi dovoljno hrvati!! :( zamisli čuda..nećemo imati ni prilike izravno iz dvorane na telki slušat Mićin ufff... ahhh.. uffff... joooooooj

  • Prekrasni 07.10.2015.

    I šta bi sad trebali žalit zato što smo izgubili priliku skupo platiti da uživo gledamo Ćilića?

Komentiraj...
Vidi sve komentare