To je to što me zanima!

"Tužno je što Goran još nema funkciju u hrvatskom tenisu"

Hrvatski tenisač Marin Čilić u intervjuu za 24sata pričao je o ciljevima u '12., svojim očekivanjima u novoj sezoni, Goranu, Davis Cupu, Euru '12. u Ukrajini i Poljskoj...
Vidi originalni članak

24sata: Što je s nogom?

S obje noge! Ozlijedio sam desno koljeno, a upalilo se i lijevo. Ma cijele godine upali se na mahove. Bol dođe i prođe. Morao sam nešto raditi u vezi s tim. Primio sam dvije injekcije, zbog kojih ću morati dugo mirovati. Zato ću neko vrijeme biti na štakama. Pripreme ću početi u najboljem slučaju na Novu godinu, tako da je turneja Australijom itekako upitna.

24sata: Je li operacija rješenje?

Možda je, ali izbacila bi me iz tenisa do šest mjeseci. Slične je probleme imao Rafael Nadal, uzeo je dva mjeseca odmora i riješio to.

24sata: Godina završava i smjenom Gorana Prpića na mjestu izbornika. Rekao je da ste ga Vi smijenili. Je li tako bilo?

Neću o tome previše, neću ulaziti u neke rasprave. Mi igrači tako smo se dogovorili. Ta nam je promjena potrebna, ona je dobra za reprezentaciju. Ne, nije bilo nikakvog povoda, ništa preko noći. Svi smo uživali s Prpom, jako smo mu zahvalni što je složio neku novu tenisku škvadru.

24sata: Kakav će Goran Ivanišević biti kao izbornik?

Zec je želja svih nas iz reprezentacije i nadam se da će pristati biti izbornik. Jako je žalosno što godinama nije imao funkciju u hrvatskom tenisu. Vjerujem da će se HTS dogovoriti s njim i da će sve sjesti na mjesto. S njim bi, siguran sam u to, i tenis malo živnuo nakon mnogo godina.

24sata: Goran je bio i Vaš povremeni trener. Nastavljate zajedno?

Ma Goran je uvijek tu. Kad god ga nazovem, spreman je igrati. Naš odnos je super, često ćemo surađivati.

24sata: Zadovoljni ste sezonom?

U prvom dijelu nije baš bila sjajna, ali u drugom, nakon Hamburga, došla je prekretnica. Nakon toga bio sam bliže pobjedama protiv igrača iz svjetskog vrha. Da je tako bilo u prvom dijelu sezone, približio bih se Topu 10.

24sata: Ostaje li Bob Brett i dalje Vaš trener?

To nije upitno. Dogovorio sam s njim da ću od sredine sljedeće sezone biti u stalnom odnosu.

24sata: Cilj u 2012. godini?

Stalno se vrtim oko tog povratka u Top 10 i to mi je sigurno najvažniji cilj. Formula je kontinuitet. Moram si do ljeta priuštiti dobru formu.

24sata: Nikola Pilić kaže da Vam treba vremena da sazrite, da ste malo “izletjeli iz tračnica”?

Istina. Imao sam sjajnih pet mjeseci na prijelazu iz 2009. u 2010. godinu, kad sam igrao polufinale Australian Opena. Valjda će se ponoviti!

24sata: Kamo ćete na odmor?

Djevojka i ja bili smo negdje u svijetu, to je sve što ću reći, haha. Sad sam u Monte Carlu, a poslije ću, nakon što odbacim štake, krenuti u teretanu i nastaviti s treninzima u Zagrebu.

24sata: Kako će proći Hrvatska na nogometnom Euru 2012. godine?

Sve ovisi o ozljedama. Naši bi mogli jako daleko. Šteta, neću biti ondje zbog Wimbledona. Ali uživat ću uz TV.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • najjaći smo 05.12.2011.

    ma kakvi izbornik,pa šta će izbornik u tenisu,koja je njegova uloga? Goran će dobro doć kao motivator,sama njegova pojava..Marin,dobar tenisač,ali nije za velike domete,LJubo je bolji..

  • dadomatos 05.12.2011.

    zato najveći tenisać svih vremena radimir"killer"čačić je u vrhu tenisa ko nema dobro mišljenje o tome bit će pregažen na licu mjesta!

  • domo1111 05.12.2011.

    potjero si prošlog izbornika,pa sad očeš gorana,pa ako ne bude dobar češ tražit nekog trečeg. smrdiš!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare