To je to što me zanima!

U Barci se pitaju: Može li Alen biti bolji od Žutog i Vučevića?

Službena web stranica Barcelone, nakon dolaska Alena Halilovića, prisjetila se dvojice Hrvata koji su igrali u klubu. Prosinečki i Vučević nisu imali toliko sreće
Vidi originalni članak

Nakon što je u ponedjeljak Alen Halilović potpisao petogodišnji ugovor s Barcelonom, službena stranica kluba danas se prisjetila dvojice hrvatskih nogometaša, koji su u 90-ima igrali za Barcelonu, Gorana Vučevića i Roberta Prosinečkog.

O sportskom direktoru Hajduka web stranica Barce piše kako je Vučević u klub došao 1992. godine kao najsjajnija zvijezda balkanskog nogometa. Nakon sjajnih nastupa u Hajduku 21-godišnjaku predviđala se karijera na najvišem nivou, ali ograničenje za broj stranaca i jaka konkurencija udaljili su ga od prve momčadi te je igrao za Barcu B. Samo dvaput je nastupio za A momčad u debitantskoj sezoni te je posuđen Hajduku i Meridi prije napuštanja kluba 1997. godine.

Roberta Prosinečkog apostrofirali su kao 'nesretnog genija', koji je na velika vrata stigao u Barcelonu 1995. godine. Osvojio je Kup prvaka sa Zvezdom 1991. godine nakon čega je imao problema u Real Madridu te je posuđen Oviedu prije nego što ga je uzela Barcelona.

Katalonci pišu da je 'imao sjajan debi u Joan Gamper Trofeju zbog kojeg je mnogo obećavao, ali serija ozljeda i gubitak forme udaljili su ga od prve momčadi koju je vodio Johan Cruyff'.

Može li za Hrvate biti treća sreća u Barceloni dolaskom Halilovića?

Idi na 24sata

Komentari 47

  • lolito 28.05.2014.

    halilovic i prosinecki...koji smijeh sta se usporedjuje...

  • lopovi od 1902 28.05.2014.

    Vucevic nije ni mogao igrati kad je bio stranac i igrac izvan eu.....pored tadasnjih stranaca nije imao sanse....prosinecki je dosao u ljeto 96 ako se dobro sjecam kad je dosao ronaldo, giovanni, luis enrique....

  • DALMATINACSAN 27.05.2014.

    On je Hrvat?

Komentiraj...
Vidi sve komentare