To je to što me zanima!

U HRS-u ljutiti na Kaleba: 'Bile su to uvrede i pogrde'

Nikša Kaleb bio je sukomentator utakmice između Hrvatske i Rusije u Osijeku. Svojim je slobodnim komentarima naljutio čelnike rukometnog saveza
Vidi originalni članak

Domagoj Duvnjak je dobar, ali mora on još puno raditi da bi jednoga dana postao vrhunski igrač, jedan je od komentara Nikše Kaleba tijekom prijenosa utakmice Hrvatska - Rusija u Osijeku. Nikša je bio sukomentator Boži Sušecu, s kojim se 'igrao izbornika'. Iskusni HTV-ov komentator i bivši reprezentativac raspravljali su o tome koga bi Červar trebao povesti na SP, a koga ne. Kaleb je, kao i uvijek, govorio bez previše ograda, sve što misli. A to se nije svidjelo čelnicima Saveza, koji su se dva dana kasnije oglasili priopćenjem.
"Duboko smo razočarani i iznenađeni kritikama izrečenima na račun igrača tijekom prijenosa iz nove osječke dvorane. Posebno stoga što su došle iz ustiju Nikše Kaleba, donedavnog člana te iste reprezentacije koja ga je proslavila i u čijem je dresu postao svjetski prvak i olimpijski pobjednik. Tim je činom zapravo najviše rekao o sebi. Jer jedno od temeljnih načela olimpijskog pokreta je poštivati kolege i sportaše, posebno ako nose isti dres koji je i sam Nikša nosio", stoji u prvom dijelu priopćenja.
Kaleb je u prijenosu govorio i o igračima pojedinačno, neke od njih i kritizirao. Njegove komentare u HRS-u doživljavaju 'uvredama, objedama i pogrdama'.
"Onako negativno govoriti o Domagoju Duvnjaku, kadetskom prvaku i najboljem mladom igraču Europe, Manuelu Štrleku, najboljem kadetskom krilu Europe i svijeta, te juniorskom doprvaku svijeta, Tončiju Valčiću, svjetskom prvaku, Mateu Hrvatinu, koji je u 29. godini dobio prigodu odjenuti najdraži dres i igrama opravdati poziv, te ostalim igračima i vodstvu reprezetacije, u najmanju ruku nije lijepo. Poštujemo pravo na Kalebovo osobno mišljenje, no sve dok to mišljenje ne prelazi u uvrede, objede i pogrde", drugi je dio priopćenja pod koje su potpisani igrači, stručno vodstvo i čelnici HRS-a. Zvršava ovako:
"Apeliramo na sve iskrene ljubitelje rukometa da nas podrže i pomognu u novom pohodu na svjetski tron. A onima koji nas na ovaj način vrijeđaju, blate i omalovažavaju poručujemo da nas to samo ohrabruje i govori da smo na pravom putu."

Idi na 24sata

Komentari 24

  • coin 04.01.2009.

    Sulica se vise ne zove u reprezentaciju zato sto se jednom nije odazvao,a dok se Tonchi Valchic nije odazivao 3 godine cijelo vrjeme su ga zvali. Valcic je bio narkoman i sada igra za repku. To je Niksa htio reci.

  • fax 01.01.2009.

    kako me nerviras sb-ustanik i ostali takvi likovi sta govori da je hrvatska sveta, da je sve hrvatsko sveto, mi smo jedina zemlja na svijetu di je sv.Marija - kraljica svih Hrvata, pazi ti to... katastrofa, sta serete tako i gledate samo na sebe.. i cervar cim je u politici i jos na starni hdz-ovog lopovluka kako moze biti posten! ne vjerujem da je on pridonio puno pobjedama nasim, to su bili nasi decki!

  • CHELSEA_4ever 01.01.2009.

    odlican je igrac podrzavam ga u tim izjavama,stvarni svaka cast samo dal mi neko moze rec kolko Kaleb ima godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare