To je to što me zanima!

U 'hrvatskom' polufinalu Čilić prvi puta slavio protiv Ljube

Marin Čilić plasirao se u finale ATP-a u Pekingu. Čilić je bio bolji od iskusnijeg Ivana Ljubičića i prvi puta u njihovim međusobnim ogledima slavio i to sa 6-4 i 6-3
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Marin Čilić ostvario je prvu pobjedu u međusobnim susretima protiv devet godina starijeg Ivana Ljubičića u polufinalu ATP turnira iz serije 500, te se ujedno i plasirao u finale pekinškog turnira.

Hrvatski polufinale ATP turnira u Pekingu otišao je, po prvi puta, na stranu mlađeg tenisača. Marin Čilić slavio je sa 6-4, 6-3 protiv Ivana Ljubičića, te ostvario tek prvu pobjedu u trećem međusobnom susretu. Čilić je u prvom setu imao više prilika za oduzimanje servisa, te je nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja ipak to uspio učiniti u devetom gemu, iako je Ljubičić u tom servis-gemu imao 30-15. Nakon toga Čilić je lakoćom zaključio prvi set svojim servisom za konačnih 6-4.

Drugi set je bolje otvorio iskusniji Ljubičić koji je u prvom servis-gemu Čilića stigao do dvije break-prilike, međutim bez realizacije. Nakon što je to propustio Čilić je u petom gemu drugog seta, ponovno nakon što je Ljubičić imao 30-15, napravio break koji se pokazao kao ključni. Do kraja seta Međugorac je uspio još jednom oduzeti servis Ljubičiću i to kod rezultata 5-3, što je ujedno značilo i meč, te prvu pobjedu nad Ljubičićem.

Čilić će u finalu igrati protiv boljeg iz susreta prvog nositelja, Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge, i trećeg nositelja, Čeha Tomaša Berdycha.


 

ATP Peking, polufinale, rezultati:

Čilić - Ljubičić 6-4, 6-3

Tsonga (1) - Berdych (3) - kasnije

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Lady Alaska 08.10.2011.

    http://www.youtube.com/watch?v=Zb8vOsg0exg

  • silaaa 08.10.2011.

    ima srece cilic da je berdych pobjedio tsongu , jer po meni je tsonga dosta bolji , jer berdych vec dugo nije u formi (ali izgleda da se vraca xD) steta sto ljubo i cilic nisu prosli u finale u parovima.

  • 08.10.2011.

    "Zanimljivo"

Komentiraj...
Vidi sve komentare