To je to što me zanima!

U ionako natrpanom rasporedu izmišljaju im novo natjecanje?!

Plan predsjednika IHF-a Hassana Moustafe je da Kup konfederacija krene u studenom ove godine, a igralo bi se svake druge godine. Sudjelovalo bi šest reprezentacija podijeljenih u dvije skupine
Vidi originalni članak

Godinama se u rukometnim krugovima priča kako je raspored velikih natjecanja prenatrpan, kako bi za zdravlje igrača i sami rukomet u budućnosti bilo najbolje prorijediti svjetska i europska prvenstva. Igrači usred sezone moraju napuštati klubove, odraditi kratke pripreme s reprezentacijama i onda otputovati na dva, tri tjedna u lov na medalje pod zastavom svoje domovine. I tako svake godine, jer svjetsko i europsko prvenstvo na rasporedu su svake druge zime. A kada se tu još uguraju i Olimpijske igre, dobijete u razmaku od 12 mjeseci tri velika natjecanja kao što je to bilo u razmaku od siječnja 2016. do siječnja 2017.

No IHF i EHF nemaju sluha i u lovu za profitom mogli bi najboljim reprezentacijama izmisliti novo natjecanje - Kup konfederacija. Plan predsjednika IHF-a Hassana Moustafe je da spomenuto natjecanje krene u studenom ove godine, a igralo bi se također svake druge godine. Sudjelovalo bi šest reprezentacija podijeljenih u dvije skupine po tri momčadi, a pravo nastupa bi imao svjetski prvak ili olimpijski pobjednik, europski prvak, domaćin, momčad s pozivnicom i vjerojatno azijski te afrički prvak.

Najbolje dvije momčadi iz svake skupine išle bi u polufinale, a pobjednici polufinala igrali bi finale. Ukupno, dakle, četiri utakmice u četiri dana. Ne zvuči tako puno, no ako znamo koliko je kalendar rukometašima natrpan, onda znamo i koliko je odmor potreban onima najboljima. Primjerice, Duvnjaku, Karabatiću i ostalima koji praktički u posljednjih godinu dana nisu imali niti dana odmora.

Mamac IHF-u, dakako, je financijska dobit. IHF bi, prema ideji marketinške kompanije UFA Sports koja je i predložila natjecanje, dobio 100.000 franaka, a 900.000 podijelilo bi šest reprezentacija među sobom.

Što o svemu tome misle rukometaši? Ma tko ih pita?!

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Anon Ymus 01.02.2017.

    Karabatic se nikada nije zalio...

  • realnost1110 01.02.2017.

    Pa oni su profesionalci i ne bih ih bas zalio jer za to su masno placeni, vise zalim one jadne radnike koji svaki dan rade po 10-12 sati a na kraju mjeseca jedva za hranu imaju

  • korisnik2335 01.02.2017.

    Meni je siječanj postao nezamisliv bez rukometnog natjecanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare