To je to što me zanima!

U Madridu otkrili spomenik velikom Alfredu Di Stefanu

Real Madrid je ispred svog trening centra Valdebebas postavio spomenik svom bivšem igraču i današnjem počasnom predsjedniku kluba
Vidi originalni članak

Imao sam nevjerojatnu sreću što sam postao nogometaš. U mojem susjedstvu je bilo barem 20-ak nogometaša koji su bili bolji od mene. No mnogi su ostavili nogomet zbog fakulteta i posla, no ja sam ostao i dogurao tu gdje sam sada, ispričao je legendarni Di Stefano na svečanosti u Madridu.
Statua koja prikazuje danas 81-godišnjeg Argentinca talijanskog podrijetla postavljena je ispred Realova trening centra. Mlade generacije svakoga će se dana moći podsjetiti kakav je velikan igrao u dresu 'Kraljevskog kluba'. Di Stefano je u Real Madridu igrao od 1953. do 1964., punih 11 godina.
Rodio se 1927. kao dijete talijanskih imigranata u Argentini. U rodnom Buenos Airesu je i započeo karijeru, i to u dresu River Platea. Četiri godine kasnije prešao je u kolumbijski Millonarios, za koji je 1953. igrao protiv Reala. U toj je revijalnoj utakmici potpuno očarao čelnike Reala i ovi su ga odmah doveli. Kad je Di Stefano obukao bijeli Realov dres, Madriđani su postali najbolja momčad u Europi tog vremena.
U 11 godina odigrao je 510 utakmica za Real i zabio danas nezamislivih 418 golova. No to je bilo neko drugo vrijeme. Bilo je to vrijeme u kojem je Di Stefano bio pojam nogometnog artizma... Karijeru je završio 1967., kad je imao punih 40 godina. Uspješan je bio i kao trener, na klupi Boce, Rivera, Valencije i Reala. Igrao je za reprezentacije Španjolske i Argentine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare