To je to što me zanima!

U Napulju je Sarri sad izdajica! Kad im dođe u grad, bit će šou

Conte je 'izdajica' Juventusa jer je otišao u Inter, Sarri je izdajica Napolija jer je otišao u Juventus. Isto su prošli Kranjčar, Jeličić, Figo... Navijački je rezon: neuravnotežena 'logika' mase
Vidi originalni članak

Tijekom petka Juventus bi mogao i službeno potvrditi da je nakon rastanka s Massimilianom Allegrijem njihov novi trener Maurizio Sarri. Napolitanac.

Sarri u Torino dolazi iz Londona, nakon godinu dana u Chelseaju, ali rođen je u Napulju, a sa 56 godina ispunio mu se san da postane trener Napolija i: rođen je 'sarrismo'...

Nogomet za koji se plaća ulaznica. Filozofija najpopularnijeg sporta na svijetu temeljena na posjedu i kratkim pasovima. Ispalo je: 'umiranje' u ljepoti. Jer Napoli je igrao božanstveno i - gledao kako Juventus niže naslove.

Ali Sarri je učinio da siromašni jug opet sanje velike stvari, da se nada trofejima. 'Kupio' je srca svojih Napolitanaca da bi godinu dana nakon odlaska odlučio otići baš u taj Juventus.

U simbol bogatog i hladnog sjevera, simbol netrpeljivosti i podsmijeha s kojim talijanski sjevernjaci gledaju na svoje južne sunarodnjake. Zabio im je nož u leđa, slomio im srca.

JUVENTUS IMA TRENERA Chelsea pustio Sarrija i dovodi Lamparda, Allegri na godišnji

Conte, Kranjčar, Figo...

I Maurizio Sarri za Napolitance više nije 'uno di noi', jedan od njih. U svome Napoliju Sarri je sada - izdajica. Baš kao što je to za Juventine Antonio Conte koji je nakon pustih trofejnih i igračkih i trenerskih godina u Torinu ovog ljeta sjeo na klupu najomraženijeg rivala, Intera.

Kada Sarrijev Juventus dođe na San Paolo 60-godišnji će trener nakon tri godine kupanja u napuljskoj ljubavi osjetiti drugi ekstrem počesto neuravnoteženo emotivnog juga. Bit će show. Dočekat će ga zvižduci i uvrede. A najčešća i najglasnije bit će: 'traditore'. Izdajica.

To su prošli Niko Kranjčar u Hajduku, Joško Jeličić u Dinamu, Figo u Realu, Ronaldo u Milanu... Igrači ili treneri, nije bitno. Juventini će pljeskati Sarriju, a zatražili su da Conteova zvijezda makne iz klupske ulice slavnih.

Navijački rezon je logika mase koja počesto ama baš nikakve veze nema sa svakodnevnom, zdravom, individualnom logikom.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • DonQuixote 15.06.2019.

    Konobari napustaju svoje poslodavce za 500kn vise (koje na kraju i ne dobiju jer su obecani na crno) zasto ne bi Sarri za ozbiljne pare

  • 15.06.2019.

    najbolji su mi ovi biseri koji se po portalu prodaju kao moralne vertikale i sole narodu pamet, kako je ljubav prema voljenom klubu neprikosnovena i da je prelazak u redove rivala največa izdaja... a da se kojim slučajem nađu u sličnoj situaciji i da im netko ponudi duplo veču plaču od one koju trenutno imaju, svi bi napustili svoje firme i prešli kod konkurencije bez imalo razmišljanja..taman da gori...rekli bi garant...ma boli me za staru firmu idem kod konkurenta za duplo veče pare...ali kad to tako odrade igrači ili treneri "voljenog kluba", e onda je to največa izdaja...

  • kariola 14.06.2019.

    Nema veze s logikom da ti primaš plaću za ovakve članke ali eto tako je

Komentiraj...
Vidi sve komentare