To je to što me zanima!

U Nizozemskoj našli olupinu, 700 km dalje od sjedala aviona

Olupina plavo-bijele boje pronađena je blizu Rotterdama, 700 kilometara od mjesta gdje su pronašli sjedalo iz nestalog aviona u kojem je bio nogometaš Emiliano Sala. No olupina nema veze s tim avionom
Vidi originalni članak

Ne isključujemo mogućnost da olupina pripada nestalom avionu, objavila je nizozemska policija u srijedu, nakon što je blizu Rotterdama pronađena plavo bijela olupina za koju pretpostavljaju da bi mogla biti dio nestalog aviona u kojem su bili argentinski nogometaš Emiliano Sala i britanski pilot Dave Ibbotson.

Olupina plavo-bijele boje je pronađena na jednoj od plaža u Maasvlakteu u Nizozemskoj, oko 700 kilometara od sjevera Francuske i mjesta gdje su u srijedu privatni istražitelji koje je unajmila igračeva obitelj pronašli dva komada avionskog sjedala. Prošireni je to dio luke Rotterdam prema Sjevernom moru, a na olupinu je naišao Nizozemac Ad van den Berge.

- Pronašao sam čudan komad poliestera sa slojem aluminija. Je li to dio aviona? - napisao je na društvenim mrežama, a obalna straža je odmah krenula češljati obalu u potrazi za novim tragovima.

Policija je kasnije tijekom dana objavila da pronađeni dio nema veze s nestalim avionom.

- Ostaci pronađeni blizu luke nisu dio aviona u kojem su bili Emiliano Sala i Dave Ibbotson - potvrdile su nizozemske vlasti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Samo dan ranije privatni istražitelji pronašli sjedala iz aviona

Prvi ostaci zrakoplova Emiliana Sale pronađeni na francuskoj plaži na poluotoku Cotentin. Prema izvješću velškog tiska, koje je potvrdio AFP, presvlake za sjedenje koje "vjerojatno" pripadaju zrakoplovu koji je nestao na putu za Cardiff s nogometašem i njegovim pilotom 21. siječnja, navodno su pronađene na plaži u Surtainvilleu, smještenoj nekoliko kilometara južno od grada Cherbourga.

- Odradili smo preliminarna testiranja i zaključili smo da je vrlo vjerojatno kako se radi o sjedalima, odnosno jastučićima iz nestalog aviona - objavili su iz tvrtke 'Air Accidents Investigation Branch'.

Obitelj nastavila privatnu potragu

Potraga za pilotom Davidom Ibbotsonom i nogometašem Emilianom Salom prekinuta je tri dana nakon što je njihov avion nestao iznad Engleskog kanala.

Emiliano Sala putovao je u ponedjeljak 21. siječnja iz Nantesa u Cardiff City za koji je potpisao u transferu od 17 milijuna eura. Išao se oprostiti od suigrača u Nantesu gdje ga je trenirao Vahid Halilhodžić, sjeo je u avion, ali on nikad nije stigao u zračnu luku u Cardiffu.

Nakon što je službena potraga prekinuta, obitelj nogometaša odlučila je nastaviti potragu. Skupili su preko 300.000 eura zahvaljujući donacijama poznatih igrača i trenera i unajmili Davida Mearnsa da pronađe nestali avion.

Pronašao već 24 olupine

- U ovom poslu nema garancija, ali šanse da ga pronađemo su dobre. Problem je što je to mali avion, područje je veliko i ima dosta drugih olupina, a i tlo je tvrdo. No obitelj je odlučna i nećemo odustati - rekao je Mearns, koji je već pronašao 24 olupine i koji će u potrazi za nestalim avionom koristiti poseban brod s najsuvremenijom tehnologijom i malom podmornicom.

Mearns je, prije nego počne potragu, htio rekreirati kobni let. Zajedno s obitelji nestalog nogometaša sjeo je u avion i preletio područje iznad Engleskog kanala za koje se vjeruje da je mjesto nestanka aviona.

- Ako pronađemo avion, prepustit ćemo sve policiji i vlastima - dodao je Mearns.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Exterminator 31.01.2019.

    Svašta .. što ne istraže još i južno kinesko more usput ... u nedostatku pravih dokaza oni našli nešto nalik ostatku aviona ili broda ?? 700 km dalje wtf

  • TechExpert 31.01.2019.

    pa da, 700km je letila olupina aviona, bas ima smisla....

Komentiraj...
Vidi sve komentare