To je to što me zanima!

U prvom ću poluvremenu biti za Škotsku, u drugom za Hrvatsku

Upoznao sam se sa Škotima na utakmici u Zagrebu 2000. godine. Zakačio sam se i otišao u Škotsku te stekao brojne prijatelje iz Tartan Armyja, kaže Dejan Lukež, koji se nazvao MacGregor
Vidi originalni članak

Ime mu je Dejan Lukež. Ima 56 godina i bogat navijački staž, ali nikad se nije našao u situaciji kakva ga čeka 22. lipnja.

Dejan je, dakle, nogometni fan, koji se prije 20 godina toliko zaljubio u Škotsku i Škote da se počeo nazivati Dejan MacGregor, šetati u kiltu i osnovao je u Hrvatskoj navijačku skupinu Tartan Army. A 22. lipnja, naravno, na Euru igraju Hrvatska i Škotska...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Uh, bit će mi vrlo emotivno tijekom te utakmice - kaže  za škotski Sun taj DJ i kolekcionar ploča pa naglašava:

- U prvom ću poluvremenu navijati za Škotsku, a u drugom za Hrvatsku! Da, toliko volim te obje države.

Lukež navija za Škotsku više od 20 godina. Od prve međusobne utakmice.

- Upoznao sam se sa Škotima na utakmici u Zagrebu 2000. godine. Zakačio sam se i otišao u Škotsku te stekao brojne prijatelje iz Tartan Armyja. 

Bile su to utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. U Zagrebu je bilo 1-1 (Bokšić / Gallacher) u posljednjoj utakmici Miroslava Ćire Blaževića kao izbornika, a u Glasgowu 0-0. Hrvatska je završila prva u skupini, Škotska treća. A Dejan je prvu, inicijalnu "ružionu" sa škotskim navijačima imao večer uoči zagrebačke utakmice. Prvu od mnogih...

- I sad Hrvatska ima bolju momčad, ali nikad nismo pobijedili Škote i bit će vrlo tijesno - smatra Lukež. Ili MacGregor. Ili oboje.

- Volio bih da mogu biti na utakmici sa škotskim navijačima. A zabava nakon susreta najbolji je dio svake utakmice.

U Hrvatskoj Tartan Army ima više od stotinu članova. Dejan je putovao na škotske utakmice protiv Irske, Luksemburga, Njemačke i Brazila, a organizirao je četiri autobusa sa 158 navijača Škotske na utakmicu u Sloveniji 2017. u kvalifikacijama za SP.

Više od 20 godina nakon zaljubljivanja u Škotsku, prvi put njegove se dvije reprezentacije susreću na velikom natjecanju.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • LUKAM10 LEGENDA 10.06.2021.

    Vrapče

  • uka888 09.06.2021.

    kog briga hrvatska?8.liga

  • ping-pong 09.06.2021.

    Nikog ne ugrozava, covjek je pozitivan i ne vidim nista lose u tome. Svaka mu cast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare