To je to što me zanima!

U Realu ga zlostavljali, mokrio krv, a danas vrijedi 150 mil. €

Tukli su ga mokrim ručnicima, bacali torbe po njemu, napucavali ga loptama, krali mu ručak... Saul svoje dvije godine u mlađim selekcijama Reala pamti samo po lošem. Danas je san svih klubova
Vidi originalni članak

Saul Niguez iz madridskog Atletica sasvim je sigurno velika budućnost španjolskog nogometa. Moćni veznjak na netom završenom U-21 Euru bio je najbolji strijelac turnira te nositelj drugoplasirane 'furije'.

Veznjak svjetske klase

Njemu su tek 22 godine i već je ključan igrač Cholovog stroja, nosi osmicu i zna kakav je osjećaj rušiti golmančine. Pitajte Manuela Neuera ili Gigija Donnarummu...

VIDEO

Ima i tri nastupa za seniorsku vrstu i sasvim je jasno da će u budućnosti postati prvotimac. Nedavno je produžio ugovor na devet godina s klubom koji ga je stvorio. Nešto slično kao što je svojevremeno učinio Luka Modrić u Dinamu.

Samo, Saul ne bi još neko vrijeme trebao napuštati 'colchonerose', za razliku od našeg kapetana koji je ubrzo transferiran u Tottenham.

U Realu je prošao pakao

Naime, u taj je klub stigao iz gradskog rivala Reala u 12. godini života. Period u kraljevskom klubu bio mu je posebno težak. Za mnoge dječake bio bi to san snova, ali Saula su vršnjaci u Madridu zlostavljali.

Tukli su ga mokrim ručnicima, bacali torbe po njemu, napucavali ga loptama, krali mu ručak... Valdebebas ne pamti po dobrom, poslije dvije godine spakirao je torbe i otišao u Atletico gdje je počeo njegov streloviti uspon. 

Tamo ga je povukao njegov bivši trener u Realu, Pepe Fernandez. 

- On me podigao iz najteže situacije u karijeri. Zvao me u Atletico i htio je da igram tamo. Cijelo to iskustvo u Realu me ojačalo i naučio sam puno, zrelija sam osoba postao prije vremena - rekao je Saul Španjolcima.

Dvije godine mokrio krv

Nisu to bili jedini problemi, nažalost.

- Imam ozbiljnih problema s bubrezima. Posljednje dvije godine igram s kateterom. Mokrim krv nakon svakog treninga i utakmice i to mi nije nimalo ugodno. Ugrozio sam vlastito zdravlje, jer želim braniti boje kluba i ispuniti san - otkrio je veznjak u travnju ove godine.

Operacija je sanirala probleme i on je danas 100% zdrav i spreman igrati na najvišem nivou. Atletico je postavio klauzulu od 150 milijuna eura na otkup njegovog ugovora. 

Nije loše... Od dječaka kojeg su tukli ručnicima u svlačionici Reala do frajera koji vrijedi 150 milijuna eura.
 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • citalacvjerni 07.07.2017.

    Jako mi je žao što neće doći u Barcelonu, oduševio me je ovaj igrač, zaista je talentiran, veliki radnik, ali vjerujem da će nastaviti oduševljavati u Atleticu i španjolskoj reprezentaciji.

  • Frenkyy 07.07.2017.

    Jel ga i Generalissimo osobno tukao?

  • realan902 07.07.2017.

    Za vas koji neznate odstetna klauzula znaci da kad neko toliko ponudi oni ga moraju dat,ako igrac zeli naravno,a vrijednost je nesta skroz drugo..on vrijedi sad mozda 30 mil ili ako se kupuje zbog potencijala 50 mil,,a odstetna klauzula moze bit milijardu eura i niko nece to platit

Komentiraj...
Vidi sve komentare