To je to što me zanima!

U svlačionici s navijačicama: I tete iz vrtića plešu za publiku

Imamo 40-ak koreografija i 12 kostima koje mijenjamo tijekom dana, rekla je Diana, osnivačica i glavna plesačica cheerleadersica Žalgirisa koje zabavljaju publiku...
Vidi originalni članak

Za trenutke opuštanja od košarkaške akcije na parketu u Alytusu zadužene su cheerleadersice Žalgirisa, koje su nas pozvale u svoju svlačionicu kako bismo Hrvatskoj prenijeli pogled na Eurobasket iz njihova kuta. Svakog dana cure, koje u prosjeku imaju 23 godine, putuju iz 70-ak kilometara udaljenoga Kaunasa i zabavljaju publiku na svakom time-outu tijekom tri utakmice, što znači da se na parketu pojave i tridesetak puta na dan. Dok smo razgovarali s njihovom osnivačicom i glavnom plesačicom Dianom, ostale cure su se šminkale i jedna drugoj radile frizure.

- Imamo 40-ak koreografija i 12 kostima koje mijenjamo tijekom dana - rekla je Diana, dodavši da su cure željele za svaku reprezentaciju pripremiti neku "domaću" koreografiju, no nisu imale vremena istraživati. Da jesu, vjerojatno bi i one zaplesale na Severininu "Štiklu", pa bismo danas pričali o skandalima kao lani u Istanbulu i preklani u Poljskoj.

Od 12 atraktivnih Litvanki većina su studentice, no tu je i nekoliko učiteljica i jedna teta iz vrtića. Od hrvatskih košarkaša znaju Marka Popovića, koji je igrao u Žalgirisu i vraća se u njegove redove nakon Eurobasketa, no u srcu im je, naravno, samo litvanska reprezentacija.

U drugoj fazi u Vilniusu bit će im lakše, jer im se priključuju plesačice iz Klaipede te cheerleadersice Lietuvos Rytasa, a za polufinale i finale u Kaunasu stižu i slavne ukrajinske Red Foxice. S curama iz Rytasa su u dobrim odnosima, za razliku od plesačica CSKA i Himkija, koje se otvoreno ne vole.

- Ma ne, tučnjave su za navijače, a ne za nas cure - nasmijala se Diana.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • user_112919 06.09.2011.

    Tko tamo zabija?

  • AnteG 06.09.2011.

    aaaaaaaaa kako su dobre ove tete! :D

  • downtown 05.09.2011.

    kako bih im uletio s pisonjom u svlacionicu !!!! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare