To je to što me zanima!

U tri godine čak 52 igrača, Bilić nadmašio i Herr Otta!

U svom mandatu Barić je koristio 46 igrača, a do sada je Bilić već pozvao 52. Ali i ta brojka će rasti u narednim mjesecima, mladi čekaju svoju šansu
Vidi originalni članak

Otto Barić najpoznatija je "lutalica"  na izborničkoj klupi Hrvatske, za njega se zna da je, s obzirom na vrijeme provedeno na tom poslu, koristio najviše igrača. Tko se još sjeća Tapalovića, Bjelice, Rosse, Tomislava i Marija Marića... U 24 utakmice svoga mandata Herr Otto je koristio 46 igrača.
- On je bio u najgoroj situaciji, morao je napraviti smjenu generacija, tražio je igrače. Zato je na popisu bilo toliko igrača - rekao je jednom Tomislav Butina, koji je bio među Barićevim odabranicima. No tko se mogao nadati da će Slaven Bilić u tri godine mandata "skinuti" Otteka. Sadašnji je izbornik u svoje tri godine dosad poziv poslao na adrese 52 igrača. Doduše, imao je i mnogo više utakmica, čak 37 dosad, nitko prije njega nije imao i toliko problema s ozljedama. Od Klasnićevih operacija bubrega, Eduardova loma noge, do teške Modrićeve ozljede. Gotovo da na popisu nema igrača koji se barem jedanput nije ozlijedio. Ali unatoč tome pozivi Bartuloviću i Schieldenfeldu šokirali su i začudili većinu javnosti, koja u šali govori da je u tijeku nagradna igra "I ti možeš biti hrvatski reprezentativac".
- Mi nemamo 50 kvalitetnih igrača. Ovih 25 koji su s nama je ono čime raspolažemo. U reprezentaciju se sigruno neće lako upadati, ali niti iz nje ispadati - govorio je Bilić tijekom mandata. A dosad je ipak pronašao 52 imena.
- Ma, nije ovo pretjerano širenje popisa, mi Bartulović i Schieldenfelda već dugo pratimo. Igraju u jakim ligama i nadam se da će i dalje biti u našim planovima - rekao je, pak, Bilić uoči početka priprema za utakmicu s Lihtenštajnom. A ovo sigurno i nije kraj popisa. Naime, može se očekivati da će Bilić u novom dvogodišnjem mandatu pozvati još neke nove igrače, primjerice, iz mlade reprezentacije. Badelj, Tomečak, Perišić... logičnim bi putem trebali stići na Slavenov popis. Još malo pa 60. Možda malo previše?

GDJE JE NESTAO 'ODLIČNI' ČALE?
Hrvoja Čalu Bilić je pozvao za svoju prvu utakmicu, ali se ozlijedio. Dvije i pol godine Čale je čekao novi poziv, debitirao je protiv Andore i otada bio u momčadi sve do Wembleya.
- On je uvijek bio na popisu, nekad užem, nekad širem. U Turskoj je još dodatno napredovao, s njim sad ozbiljno računamo - hvalio je Bilić Čalu. A onda je na Wembleyu stavio Pokrivača na lijevi bok. I sad Čale, na koga se "ozbiljno računalo", nema nigdje. A za lijevu stranu Bilić je protiv Lihtenštajna zvao Strinića, Pamića, Bartulovića. Stvarno, na Čalu ozbiljno računa...

I ONI SU 'HRVATSKI' REPREZENTATIVCI
Neke je izbornik pozvao samo jednom i nikad više, neki su se pozivali "preko novina" pa na kraju dobili poziv. A bilo je i onih zbog kojih je Bilić često bio meta kritika, zbog prijateljstava s menažerima. Neki su se dokazali, napravili inozemne transfere, neki više nikad nisu pozivani i vjerojatno neće niti biti.
ANAS I KNEŽEVIĆ - Mnogi su uprli prstom u Darija Kneževića i Anasa Snarbinija, aludirajući na Bilićevo prijateljstvo s njihovim menadžerom Sanjinom Ugarkovićem. Knežević je već nakon prve utakmice otišao iz Rijeke u Livorno, zatim i u Juventus.
SAMO MANDŽO U DINAMU - Nije tajna i da je Bilić u dobrim odnosima sa Zdravkom Mamićem. Mnogi su njihovim odnosom objasnili pozivanje u reprezentaciju Čale, Drpića i Mandžukića. Drpić više nije na popisu, ispao je i Čale, a Mandžo je sada stalni član reprezentacije te jedini od njih još igra u Dinamu.
KRV NIJE VODA - Iznenađenja su bili i Gabrić, Kalinić i Strinić, jednom je pozvan i Rukavina. "Krv nije voda" pa Bilić, kažu kritičari, mora pozivati i igrače Hajduka. Igrom slučaja trojica (osim Strinića) već su napravili inozemne transfere, pa sad Bilićevi protivnici tvrde da je to i bio cilj poziva.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Ray Barone 11.11.2009.

    Sad bi svi bili izbornici...pa naravno da će isprobavati nove igrače u prijateljskim utakmicama...s obzirom na broj ozljeda dosad i mora imati 3-4 igrača za svaku poziciju...Imamo 5 vrhunskih i 10 iznadprosječnih igrača od kojih trenutno ama baš nitko nije u dobroj formi...zar je to Bilićeva greška? Nije...Zar je problem u toj jednoj pijanci i nočnom izletu? Nije, to je samo bio šlag na torti...nakon 15 standardnih svi ostali služe za krpanje rupa u momčadi...Naši, da bi konkurirali za vrh, moraju biti kompletni i bar pola momčadi u dobroj formi...a ni naš mentalitet nam nimalo ne pomaže u tome...Kad Bilić ode naša repka će krenuti silaznom putanjom...nažalost...

  • lobotomix 11.11.2009.

    ma naravno. bilić je genij i mag. puka je nesreća, a vjerojatno smo i u nemilosti fife, što ne idemo na svjetsko. također, greška koja nas je izbacila sa europskog i za koju je priznao da je njegova, se dešava samo najboljima. svi vi idolopoklonici bi trebali znati jednu stvar: izbornik je tu da odvede reprezentaciju na svjetsko ili europsko, a ne na narodnjake. gdje su njegovi rezultati?

  • JAX 11.11.2009.

    ne kuzim kako mu je promaknuo keric,rodeni vinkovcanina a igra se u ck

Komentiraj...
Vidi sve komentare