To je to što me zanima!

Štimac odao počast Blagi Zadri i herojima: Moj naklon do poda

Pred kvalifikacijsku utakmicu s Walesom, stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije posjetio je Trpinjsku cestu i položio vijenac Blagi Zadri kod spomen biste
Vidi originalni članak

Neka vaše duše plove nebeskim pučinama u Gospodina našeg, napisao je izbornik Igor Štimac u knjizi utisaka po izlasku iz Spomen doma Ovčara. 

Štimac je hangar u kojem je po padu Vukovara ubijeno 261 hrvatskih branitelja obišao u društvu Alena Bokšića, Krunoslava Jurčića i Igora Tudora. Igrača nije bilo, kao što ih nije bilo u susretima s medijima ni tijekom cjelokupnog boravka u Osijeku, osim pojavljivanja kapetana Darija Srne na jedinoj konferenciji za novinare.

- Igrači danas imaju obavezu učiniti hrvatski narod radosnim i moramo sačuvati njihovu energiju za ono što prethodi večeras - rekao je Štimac.

Inače, prije Spomen doma Ovčara, gdje su se zadržali oko pola sata, poslušali prigodno predavanje o povijesti tog stratišta i kupili prigodnu memorabiliju, izbornik i njegovi pomoćnici položili su vijenac ispred biste Blage Zadre na Trpinjskoj cesti, na mjestu gdje je točno prije 21 godinu poginuo taj zapovjednik obrane i jedini vukovarski general.

- Iskoristili smo priliku što smo u ovo vrijeme ovdje i došli smo pokloniti se hrvatskim herojima, onima koji su prvi pružili otpor kad je silna agresija navalila na Hrvatsku, ljudima koji su najzaslužniji što mi danas možemo nositi hrvatski dres i braniti boje Hrvatske. Duboki naklon do poda svima njima, njihovim obiteljima podrška, a danas ćemo na terenu pokušati dati više nego što možemo kako bi svi zajedno proslavili ovaj dan. Ipak se ovdje stvarala Hrvatska - zaključio je Štimac.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • DamirAgičić 16.10.2012.

    Baš su "nogometaši" u mentalnom smislu. Vijence dolaze položiti u gtrenirkama, a na stadionu lamači u odijelu. Na utakmicu u anjcugu, a vijence u sportskoj robi k tome bos.. Prestrašno i krajnje nepoštivanje žrtve. I nemojte reći da je to njihovo radno odijelo - vijenci se polažu lijepo i pristojno odjeveni!

  • ante80 16.10.2012.

    zivio hercegovac stimac

  • user_28947 16.10.2012.

    Ljepa gesta! To se ne vidi svaki dan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare