To je to što me zanima!

Učitelj na učenika: Ratko Rudić im odgojio izbornika

Jedan od glavnih igrača bio mi je Alessandro Campagna, poslije sam ga uzeo i za pomoćnika, prisjetio se Rudić, koji je 'harao' s Italijom '90-ih
Vidi originalni članak

Na početku '90-ih godina prošlog stoljeća Hrvatska je imala strašnu generaciju vaterpolista. Šimenc, Bukić i društvo tih su prvih godina hrvatske samostalnosti stalno bili tu negdje, u vrhu. Ali uzeli smo samo jednu medalju, olimpijsko srebro u Atlanti 1996.
- Pitaju me je li ovo danas najbolja naša generacija u povijesti i ne znam što reći. I ta generacija iz '90-ih bila je prepuna vrhunskih igrača. Ali u ono sam vrijeme situaciju pratio iz daleka - rekao je Ratko Rudić, današnji izbornik, koji tad i nije bio baš tako daleko. Bio je tu, preko mora, vodio je Italiju.
- Jedan od glavnih igrača bio mi je Alessandro Campagna, poslije sam ga uzeo i za pomoćnika - prisjetio se Rudić, koji je 'harao' s tom Italijom.
S Talijanima je uzeo svjetsko, europsko i olimpijsko zlato, sve te medalje uzeo je i Campagna kao igrač. Pa onda uz Rudića rastao kao trener. I izrastao u čovjeka koji je preporodio talijansku reprezentaciju posljednjih godina.
- Pomladio je momčad, ali ima odličnoga golmana, obranu također, fizički su fantastično spremni - nahvalio je Rudić svog 'učenika', koji je nakon nekoliko godina bez većih uspjeha vratio Talijane na vrh. Osim ozlijeđenog Feluge i golmana Tempestija, niti jedan igrač iz ove talijanske reprezentacije nikad nije osvojio medalju na ovakvom natjecanju. Srebro već imaju, na tome će valjda i ostati.
- U polufinalu smo pobijedili možda i najjaču reprezentaciju svijeta i već to je izuzetan rezultat. Ali ni slučajno se time ne smijemo zadovoljiti ili se sad opustiti. Učinit ćemo sve što možemo da razveselimo navijače - obećao je najbolji svjetski trener.


TALIJANI IGRAJU BEZ NAJBOLJEG

Felugo je slomio prst, neće igrati u finalu. To im je hendikep.
- Je, ali i bez njega su dobili Mađare. Nadoknadit će oni njega - kaže Rudić.
Uspjeh u finalu možda ovisi i o roditeljima kapetana Barača...
Obitelj me željela gledati u finalu EP-a u Firenci i u Kranju četiri godine poslije. Oba puta nisu uspjeli ući na bazen. Ovog će puta valjda biti ondje, rekao je Barač.
- Koliko znam, oni su već na tribinama - našalio se Rudićev pomoćnik Zoran Kačić.
Zaplašio ih je u grupi: Talijani se boje 'svog' Damira Burića
Onaj Burić praktički nas je sam sve čuvao u obrani, govorili su Talijani nakon poraza od hrvatske u skupini. Boje ga se i sad...
- A to valjda oni najbolje znaju... Talijani su nezgodni. I utakmica u skupini bila je 'čupava', bit će i ova u finalu - kaže Burić.
Ratko snimatelja uzeo jer mu je kao igrač zabio previše golova
I igrali smo zajedno Ratko i ja, uigrani smo, kaže Zoran Kačić, bivši golman reprezentacije Jugoslavije, danas Rudićev suradnik zadužen za snimanje protivnika..
- Previše sam mu golova zabio kao igrač, zato sam ga morao uzeti - smije se Rudić.
Rođak Fredija Fiorentinija igra u finalu protiv druge domovine
Pokušali su nam Talijani 'oteti' Damira Burića, ali neuspješno. No svog Hrvata ipak imaju. Deni Fiorentini (26) rodio se u Splitu, a odrastao u Italiji. Za 'azzurre' je igrao i njegov brat Goran, a Hajdukov djelatnik Fredi daljnji mu je rođak

HRVATSKA: Pavić, Joković, Dobud, Sukno, Bošković, Barač, Burić
ITALIJA: Tempesti, Gallo, Aicardi, Gitto, Presciutti, Figlioli, Fiorentini

Idi na 24sata

Komentari 7

  • slavonac_u_dusi 11.09.2010.

    Naprijed Hrvatska i srce vatreno!!!! :))

  • Pro-bet-analiza 11.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • rokenrolla 11.09.2010.

    pokažite košarkašima kako se igra za svoju reprezentaciju, kako se bori za svoju državu, ajmo Hrvatska!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare