To je to što me zanima!

Uefa dala bizaran razlog zašto nema minute šutnje za Tursku

U Uefi su odlučili da minutom šutnje u utakmicama četvrtfinala Europskog prvenstva neće odati počast žrtvama terorističkog napada u Istanbulu
Vidi originalni članak

I dok se cijeli svijet zgraža i tuguje za žrtvama brutalnog terorističkog masakra u zračnoj luci Atatürk u Istanbulu, Uefa si je još jednom odlukom zabila strašan 'autogol'. Krovna je europska nogometna organizacija, naime, odbila prijedlog da utakmice četvrtfinala na Europskom prvenstvu u Francuskoj počnu minutom šutnje za 41 žrtvu terorizma u Istanbulu. A razlog je najblaže rečeno bizaran.

- Uefa kaže da se minuta šutnje održava ako je tragedija povezana direktno s nogometom, zemljom domaćinom ili reprezentacijom koja je još na natjecanju - otkrio je AP-ov novinar Rob Harris.

Objašnjenje je doista neobično, pogotovo stoga što je Turska do prije par dana bila aktivan član Europskog prvenstva te se odmah postavilo pitanje što bi Uefa napravila da se napad dogodio u nekoj od ostalih velikih europskih zemalja koje su netom prije ispale s Eura.

Za razliku od njih Englezi su odali počast nedužnim žrtvama groznog napada u Atatürku. Luk iznad stadiona Wembley u čast poginulima u Istanbulu zasvijetlio je crvenom bojom.

Idi na 24sata

Komentari 154

  • nokia010 01.07.2016.

    Svi znaju da turska sa usa sponzorise ISIL,sve je ovo namesteno.

  • Ivek987 30.06.2016.

    Stvarno bizarni razlog, bile su minute šutnje za razno razne situacije koje su se desila van Europe, tipa tsunani i sl, i sad za ovo neće biti, stvarno nekorektno prema Turskoj.

  • Orahova1 30.06.2016.

    Dase nedaj boze to desilo u Hrvatskoj isto bi uradili ko i sa Turskom her oni samo zale ako se slucajno nesto desi u zapadno evropskim drzavama her za njih su samo oni vrijedni paznje i zalosti,to vam je to zapadno evropsko sazaljenje .

Komentiraj...
Vidi sve komentare