To je to što me zanima!

UEFA je Eusebiju uručila nagradu za životno djelo

UEFA je ove godine uručila 'President's Award' Eusebiju da Silvi (68). 'Crna pantera' nagradu je primio iz ruke Michela Platinija u Lisabonu...
Vidi originalni članak

Portugalski nogometni velikan Eusebio da Silva Ferrerira (68) primio je posebno priznanje za životno djelo od predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija. Na Stadionu svjetla u Lisabonu uoči uzvratne utakmice 1/16 finala Europa lige između Benfice i Herthe Platini je Eusebiju uručio 'Predsjedničku nagradu (President's Award)' za njegov životni doprinos europskom nogometu. Spomenutu nagradu UEFA dodijeljuje jednom godišnje zaslužnim veličinama iz nogometne povijesti, a prošle je godine ta čast pripala engleskoj legendi Bobbyju Charltonu.
Eusebio je doživio ovacije publike na Benficinom stadionu, te je rekao:
- Osjećam se počašćen ovako prestižnom nagradom.
Popularna "Crna pantera" spada među najbolje napadače u povijesti nogometa. Godine 1962. odveo je Benficu, kluba čiji je najbolji strijelac u povijesti, do naslova europskog prvaka, da bi 1966. na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj s devet postignutih golova vodio Portugal do polufinala, u kojem su bolji bili domaćini Englezi, kasniji pobjednici turnira.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare