To je to što me zanima!

Uefa je odobrila Poljud pa već nakon 18 minuta poslala kaznu

U 17.03 najprije je e-mailom došla suglasnost talijanskog saveza, potom u 18.07 i e-mail s Uefinom suglasnošću da se igra na Poljudu, a onda nakon 18 minuta šok
Vidi originalni članak

Sve je jučer u Hrvatskom nogometnom savezu išlo tako glatko, a onda šok i Uefina odluka o igranju bez publike. Portal Goal donosi razvoj događaja koji je pokazao kako je kazna Uefe zapravo stigla samo 18 minuta nakon što je ta ista Uefa odobrila da se igra u Splitu. 

HNS je u 16.30 poslao dopis Uefi te emailom Giorgu Marcettiju, sa željom da se promijeni domaćinstvo utakmice Hrvatska - Italija sa Zagreba na Split. Dvije minute kasnije upućen je dopis s istim zahtjevom i Talijanskom nogometnom savezu. 

- HNS je u skladu s Uefinim propisima prvotno odredio Zagreb za grad domaćin, no u međuvremenu je, s ciljem poboljšanja unutarnje suradnje u hrvatskoj nogometnoj obitelji, odlučeno o prijedlogu promjene - stoji u dopisu kojeg je potpisao predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Suglasnost Talijanskog nogometnog saveza s promjenom mjesta odigravanja HNS je elektronskom poštom primio u srijedu, 8. travnja u 17:03.

- Shvaćamo vaše razloge, a uzimajući u obzir našu odličnu suradnju i odnose, obavještavamo vas kako s naše strane ne postoji nikakav prigovor na promjenu domaćinstva iz Zagreba u Split - piše u odgovoru predsjednika FIGC-a Carla Tavecchija.

Uefa je načelnu suglasnost s prijedlogom poslala Hrvatskom nogometnom savezu u srijedu, 8. travnja u 18:07, a odluka Uefine Disciplinske komisije o kazni zbog ponašanja navijača na utakmici s Norveškom stigla je u HNS telefaksom već u 18:25 sati.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Nemo1308 10.04.2015.

    Zar ima jos naivnih koji vjeruju da se za kaznu doznalo tek nakon "dodjele domacinstva" Splitu (Hajduku). Samo onaj tko ne zeli to da vidi ili prizna nece se sloziti sa slijedecim: NEVOLJE HAJDUKA SU ZAPRAVO NEVOLJE CITAVE REGIJE - DALMACIJE - Sve je to zapocelo i planirano od drzavnog vrha (Ivic-Pasalic, Kutle i ekipa na celu sa velikim mestrom pravnih smicalica V. Seksom...) kada su organizirali "privatizaciju" i kroz nju pokrali sve sto se dalo pokrasti, zdravu supstancu, koju nisu uspili pospremiti u vlastite dzepove, premjustili u ZG, pa ako hoces zaposliti dite, posalji ga u ZG. Da ironija bude veca, sada im po ZG smetaju "tovari". Nedavno sam cuo podatak da od 10 zaradjenih kuna u Turizmu, 9 ide u ZG. Sad bi postavio jedno retoricko pitanje: Zasto nitko od lokalnih politicara nikada nije u Saboru progovorio o tome? Namece se odgovor kao jedini vjerovatan - JUDINE SKUDE! Ima li jos naivnih koji ne razumiju zasto je splitski sport toliko potonuo i grca u financijkim problemima, a zagrebacki je, prema zeljama Velikog i srecom pok. Cace, Krivoustog ljigavca, toliko nadmocan. U osnovi to je bila njegova ideja i zelja da se konacno ponizi Hajduk, Jugoplastika, Split, ma ne samo oni, vec cijela jedna regija "Juzna Hrvatska" (opet njegova ideja da se ime Dalmacije izbrise iz toponima?) Kakav jadnik! Kako je moguce da nitko od toliko nadarenih novinara nikada o tome ne progovara?

  • badr hari 09.04.2015.

    zasto hajduk odbija biti domaćin pa kakvi su to domoljubi. Pa nije valjda zbog para jer neće imati zaradu od organizacije.

  • lolito 09.04.2015.

    ko fol nisu znali...sad mi je jasna ta fora domacinstva splitu...samo uvaljivanje kajle....mislim da ne bi organizirao pred praznim gledalistem...nek igraju di su kaznu zaradili...

Komentiraj...
Vidi sve komentare