To je to što me zanima!

Uefa kaznila Hajduk sa čak 50.000 eura zbog bengalki

U Hajduk je stigla još jedna čestitka iz Uefe, ovaj put kažnjeni su s 50.000 eura zbog ponašanja navijača na uzvratnoj utakmici s Deprtivom
Vidi originalni članak

Uefa je kaznila Hajduk s čak 50.000 eura zbog loše organizacije uzvratne utakmice pretkola Kupa Uefe s Deportivom na Poljudu i zato što su Hajdukovi navijači rabili pirotehniku. Kazna je drastična, pogotovo ako se uzmu u obzir neki ranije odigrani susreti s daleko većim incidentima, no u Uefi su očito odlučili stati na kraj problemima koje im redovito stvaraju Hajduk i njegovi navijači. Hajduk je jedan od najvećih donatora Uefe, samo ove godine u blagajnu krovne organizacije europskog nogometa Splićani će uplatiti gotovo 80.000 eura. Za prvu utakmicu pretkola Kupa Uefe protiv Birkirkare u Splitu Hajduk je kažnjen s 5000 švicarskih franaka, a za uzvrat na Malti kazna je bila čak 30.000, uz dvije utakmice bez organiziranog putovanja navijača na gostovanja jer su se navijači Hajduka, osim ubacivanja pirotehnike u teren, još i potukli s lokalnom policijom. Delegat utakmice, Belgijac Fernand Meesse, u izvješću je zapisao kako su navijači Hajduka u točno deset navrata u teren ili prema terenu bacali pirotehnička sredstva, a imao je i primjedbi na organizaciju susreta. U Hajduku nisu željeli komentirati kaznu, predsjednik kluba Mate Peroš javio se tek SMS-om.
- Zovite Torcidu neka komentira.



PEROŠ I BULJAN ZAHLADILI ODNOSE

Vraćanje starog pehara na Poljud i drastična kazna koju je Uefa izrekla Hajduku bacilI su u drugi plan trakavicu oko izbora novog trenera. Ni jučer nije bilo službenih pojašnjenja zbog čega tako dugo čeka. Jedino što se moglo naslutiti je blago zahlađenje odnosa između Peroša i Ivana Buljana zbog Buljanove izjave kako bi on ostavio Mišu na klupi barem do kraja jesenskog dijela sezone.

JERTEC IGRAO ZA DRUGU MOMČAD
U sastavu druge momčadi Hajduka protiv trećeligaša Zmaja igrao je i Dario Jertec. I premda su mnogi to prokomentirali kao degradaciju pompozno najavljivanog pojačanja, Dario je to primio mirno.
- Trebala mi je utakmica jer već dugo ne igram i ne vidim nikakav problem u tome što sam odigrao jednu utakmicu za drugu momčad. Najvažnije je da se vraćam u formu i da ću se brzo nametnuti novom treneru.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nogometas05 06.11.2008.

    Neka je...!

  • maser 06.11.2008.

    A da im plate u dionicama

  • luks 06.11.2008.

    mi smo purgeri najjaci smo najjaci

Komentiraj...
Vidi sve komentare