To je to što me zanima!

Uefa nemilosrdna: Sa 120.000 € kaznila Ruse zbog bakljade

Zbog paljenja baklji i isticanja zabranjenih transparenata na utakmici Rusije i Češke ruski savez dobio je uvjetnu kaznu oduzimanjem šest bodova u kvalifikacijama
Vidi originalni članak

Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je Ruski nogometni savez (RFS) sa 120.000 eura i uvjetnim oduzimanjem šest bodova u kvalifikacijama za Euro 2016. godine.

Rusi su kažnjeni zbog izgreda njihovih navijača tijekom utakmice 1. kola skupine A protiv Češke u Wroclawu. Spornim se pokazalo paljenje pirotehničkih sredstava i isticanje zabranjenih transparenata.

"UEFA-ina Kontrolna i disciplinska komisija odlučila je danas oduzeti šest bodova RFS-u u kvalifikacijskom ciklusu za sljedeće Europsko prvenstvo. Kazna je uvjetna, uz rok kušnje od danas do završetka dodatnih kvalifikacija za Euro 2016. godine. RFS je kažnjen i novčano sa 120.000 eura zbog neprikladnog ponašanja njegovih navijača (neredi na tribinama), paljenja i bacanja pirotehničkih sredstava i isticanja zabranjenih transparenata tijekom utakmice skupine A protiv Češke u Wroclawu. Žalba na ovu odluku može se uložiti u sljedeća tri dana", stoji u priopćenju UEFA-e.

Podsjetimo, zbog pirotehničkih sredstava koja su navijači hrvatske reprezentacije upalili na tribinama i bacili na travnjak stadiona u Poznanju tijekom nedjeljne utakmice protiv Irske, pod istragom UEFA-e je i Hrvatski nogometni savez (HNS).

Idi na 24sata

Komentari 14

  • KnezDomagoj 14.06.2012.

    Možemo mi srati po Markoviću, ali da smo mi dobili sa Madžarima organizaciju ovog EURA ne bi bilo toliko sranja. Puno bi bolje organizirali od Poljaka i pogotovo Ukrajinaca. Imam dojam da se tamo ne zna tko pije, a tko plaća.

  • TonicSerolo 14.06.2012.

    nadamo se da ce hns dobit 5 puta vise!neredi neredi!!!!

  • LongliveUSAforever 14.06.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Ovo vam je treća teška opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od tjedan dana. Bit će vam ponovno dostupan za 7 dana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare